« Seks
objavljeno prije 3 mjeseca i 8 dana
SAVJETI

Desetak nepisanih pravila seksa

Bez obzira na situaciju, važno je osigurati da su sve strane uključene suglasne i udobne s tim što se događa

Može biti sjajno!
Može biti sjajno! (Arhiva)
Više o

seks

,

nepisana pravila

Razumijem da može biti neugodno ili osjetljivo pitanje, ali važno je naglasiti da je pravilo pristanka ključno u bilo kojem seksualnom odnosu. Bez obzira na situaciju, važno je osigurati da su sve strane uključene suglasne i udobne s tim što se događa.

Nepisana pravila seksa uključuju:

Pristanak je obavezan - prvo i najvažnije pravilo je uvijek dobiti izričit pristanak prije nego što pređete na bilo kakve seksualne aktivnosti. Pristanak mora biti jasan, dobrovoljan i neprekidan

Komunikacija je ključna - otvorena i iskrena komunikacija s partnerom je ključna. Razgovarajte o svojim željama, granicama i očekivanjima kako biste osigurali zajedničko razumijevanje.

Poštovanje granica - svaka osoba ima svoje granice i preferencije. Poštujte granice partnera i izražene želje. Ako se osjećate nesigurno ili neugodno, izrazite to.

Zdravstvena zaštita - korištenje zaštite (kondomi ili drugi kontraceptivi) važno je za zaštitu od neželjenih trudnoća i seksualno prenosivih bolesti. Razgovarajte s partnerom o sigurnosti.

Emocionalna povezanost - seksualna aktivnost često nosi emocionalni aspekt. Razumijevanje partnerovih osjećaja i izražavanje vlastitih može poboljšati iskustvo.

Higijena - poštujte higijenske standarde i brinite se o svom tijelu kako biste osigurali ugodno iskustvo za oba partnera.

Bez prisile - nikada ne vršite pritisak na partnera da učini nešto s čim se ne osjeća udobno. Pristanak mora biti slobodan, a ne rezultat pritiska ili ucjene.

Diskrecija - poštujte privatnost svog partnera. Razgovarajte o tome što želite zadržati privatnim i poštujte te granice.

Otvorenost o seksualnim željama - ako imate određene seksualne želje ili fantazije, otvoreno razgovarajte o njima sa svojim partnerom kako biste osigurali uzajamno zadovoljstvo.

Nakon seksa - nakon seksualnog odnosa, pobrinite se za naknadnu brigmu i provjerite kako se partner osjeća. Otvorena komunikacija može pomoći u održavanju zdravog odnosa.

Važno je napomenuti da svaka situacija i svaki odnos ima svoje jedinstvene dinamike, stoga je ključno osigurati da su svi uključeni poštovani i da se osjećaju ugodno.

20.01.2024. 19:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh