« Život
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
recite "ne" krizi

Deset ideja protiv dosade u vezi

Izborite se protiv monotonije koja prije ili kasnije zavlada svakom dugom vezom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

sretna veza

,

duga veza

,

dosada u vezi

Na početku je sve ružčasto: parovi lebde na sedmom nebu, čak i mane izgledaju savršeno i čini se da se ljubav razvija u najboljem mogućem smjeru.

Nažalost, nakon nekog vremena, i najveću zaljubljenost sustigne svakodnevica, jer posao, djeca i stotina malih sitnica koje okupiraju vrijeme guraju voljenu osobu u drugi plan.

Parovi se često tiješe da će u budućnosti sve biti bolje... kad dijete odraste, kad posao krene..., ali na kraju zaglibe u krizu i "pravi trenutak" niti ne dočekaju zajedno.

Stoga, pobijedite monotoniju odmah, sitnim gestama koje život znače i pokažite voljenoj osobi koliko vam je uistinu do nje stalo.

10 ideja protiv dosade u dugoj vezi:Spontano curi, dečku, mužu ili ženi pošaljite lijepu SMS poruku.

Osigurajte jedan cijeli dan za vašu ljubav. Pronađite dadilju, ugasite mobitele i uživajte u rijetkom i dragocjenom vremenu u dvoje.

Sakrijte zajedničke fotografije ili porukice na mjesta koja nisu očita, ali na kojima će ih prava osoba sigurno i lako pronaći.

Recite partneru barem tri lijepe, tople stvari dnevno.

Ugasite TV. Umjesto druženja preko ekrana, razgovarajte međusobno, popijte čašu vina i zajedno se opustite.

Ako vam nije do seksa, nemojte grubo odbiti partnera. Ponudite mu alternativu poput maženja ili nekoliko strastvenih poljubaca.

Izbjegavajte svađe i nesporazume. Kad situacija oko neke teme eskalira, umjesto bezglavog deranja i predbacivanja poslušajte međusobne argumente i budite spremni na kompromis.

Poklonite voljenoj osobi pod stresom miran san. Pobrinite se za to da jednu večer može ranije otići na spavanje ili preuzmite njegove jutarnje obveze.

Zaključajte vrata spavaće sobe. Lakše ćete se opustiti, nitko vam neće upasti i sami sebe ćete zaustaviti svaki puta kada odlučite ustati i "obaviti još samo jednu stvar prije spavanja".

Dogovorite spoj kao u dobra stara vremena. Nađite se u gradu i popijte zajedničku kavu ili sok, pogledajte film ili se prošećite omiljenim mjestima.

03.10.2009. 13:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh