« Žene
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
MOĆNI BALONI

Deset činjenica koje niste znali o grudima

Velike, male, silikonske, prirodne, ženske, muške.. Sve što ste ikada željeli znati o grudima, a bili ste prelijeni proguglati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

silikonske grudi

,

velike grudi

,

male grudi

,

zdrave grudi

,

ženske grudi

,

kako povećati grudi

Nakon što smo jučer objasnili neke manje poznate činjenice o penisima, red je došao i na još jedan dio tijela koji podjednako intrigira i žene i muškarce.

>>Pet činjenica koje niste znali o svom penisu>>

Donosimo vam deset zanimljivih činjenica o ženskim grudima koje vjerojatno niste znali.

1. Vlasnica najvećih grudi na svijetu nosi grudnjak veličine 100K

Brazilka Sheyla Hershey (na slici) koja živi u Teksasu početkom 2009. godine nagrađena je titulom najvećih grudi na svijetu od strane Guinessove knjige rekorda. Kako bi došla do ove teško zamislive veličine, Sheyla je morala devet puta pod nož, a u svojim grudima ima tri i pol litre silikona. Zaista impresivno i nevjerojatno bizarno.

2. Postoje organizacije koje se bore za ženino pravo na topless

GoTopless.org je američka nevladina organizacija koja tvrdi kako bi žensko pravo na hodanje ulicom golih prsa trebalo biti zajamčeno Ustavom i izjednačno s muškim pravom da čini to isto. Pristaše ove ideje tvrde kako ne postoji niti jedno razumno opravdanje da muškarci slobodno šeću ulicom golih prsa, a žene za to mogu dobiti kaznu. U sklopu svojih aktivnosti redovito održavaju topless tribine, a više od polovice ljudi u gledalištu su, nimalo začuđujuće, muškarci.

3. Lijeva je dojka uglavnom veća od desne

Većini žena grudi nisu jednake veličine, a uglavnom se radi o tome da je lijeva malo veća od one desne. Ipak, razlika ponekad može biti tako mala da mnoge uopće ne primjećuju razliku. I bradavice su uglavnom različitih veličina, a nije neobično da „pokazuju" u različitim smjerovima.

4. Grudi su prva stvar koju muškarac primijeti na ženi

Vjerujemo da će ovo malo koga začuditi. Istraživači sa Sveučilišta u Wellingtonu proveli su studiju koja je pokazala kako su upravo grudi prva stvar koja uđe u vidno polje muškarca kad ugleda neku ženu. Ipak, to nipošto nije razlog da vas bude sram, budući da je druga studija na istom sveučilištu pokazala kako prizor ženskih grudi ima pozitivan utjecaj na muško zdravlje, a gledanje grudi svaki dan može im produžiti život za punih 5 punih.

5. I muškarci mogu proizvoditi mlijeko

Znamo da ovo nije vezano direktno uz ženske grudi, ali svakako je zanimljiv podatak. Naime, unatoč tomu što je ova pojava iznimno rijetka, muškarci su sposobni proizvoditi „majčino" mlijeko, budući da i oni imaju mliječne žlijezde. Ipak, vrijedi napomenuti da je laktacija u muškaraca najčešće znak poremećenog rada hormona ili raka.

6. Britanke imaju najveće grudi u Europi

Studija koju je proveo proizvođač grudnjaka Triumph pokazala je kako žene u Velikoj Britaniji nose najveće grudnjake u Europi. Više od polovice Britanki nosi četvorku ili veći broj. U stopu ih prate Dankinje, a na trećem su mjestu Nizozemke. S druge strane, najmanje grudi u Europi imaju Talijanke, gdje 68 posto žena nosi dvojku ili manji broj.

7. Prosječna dojka teži oko pola kilograma

Svaka dojka pridonosi ukupnoj težini ženkog tijela s oko 1,5 posto, a u udjelu masnog tkiva sudjeluju s 5-6 posto.

8.  I grudi se mogu udebljati

Kemijski sastav grudi žena u ranim dvadesetima čine masno tkivo, mliječne žlijezde i kolagen - vezivno tkivo koje im daje čvrstoću. Kako starimo, žlijezde i udio kolagena se smanjuju, a zamjenjuje ih masno tkivo. Povećana težina i smanjena elastičnost čini grudi puno osjetljivijima na silu težu koja ih neumoljivo poteže prema dolje.

9. Operacije grudi najčešće su plastične operacije na svijetu

Više od dva milijuna žena samo u SAD-u ima umetke u grudima, a broj operacija stavljanja umetaka veći je od rinoplastike (operacije nosa) i liposukcije zajedno, koje zauzimaju drugo i treće mjesto. Prosječna dob u kojoj se žena odlučuje za stavljanje umetaka jest trideset i jedna godina.

10. U Kini možete studirati grudnjake

Na sveučilištu Hong Kong Polytechnic možete dobiti diplomu u tzv. „bra studies", odnosno postati stručnjak za dizajn i izradu grudnjaka. Na sveučilištu tvrde kako njihovi studenti kasnije dobivaju poslove u nekima od najeminentnijih svjetskih proizvođača grudnjaka.

16.07.2014. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh