« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
ZNATE LI?

Depresija ima očekivan uzrok

Pretjerano gledanje televizije nije dobro za naše fizičko zdravlje, a znanstvenici tvrde da je ujedno i pokazatelj problema s psihičkim

Smanjite malo doživljaj...
Smanjite malo doživljaj... (Arhiva)
Više o

gledanje televizije

,

televizija

Da, trenutno smo u nekoj vrsti lockdowna - ne možemo mirno otići na kavu, družiti se s ljudima, štoviše, zabranjuju nam raznorazne stvari i što onda da čovjek radi? Naravno, možete uvijek gledati televiziju.

Uz sve moguće kanale koje imate preko raznoraznih varijanti, možete gledati i serije i filmove na Netflixu, HGO GO, Amazonu, Disneyu... sve u svemu, život vam se strpao u malo veću kutiju i ostajete u njoj.

Je li to dobro za vas? Pa sigurni smo da nije, posebno mlađoj populaciji, a kad se toliko gleda bilo što, na kraju cijele priče mora biti nešto loše - depresija.

Naime, ispitanici koji su bili deprimiraniji i usamljeniji bili su skloniji dužem gledanju televizije, a najduže su televiziju gledali sudionici istraživanja s najizraženijim simptomima depresije.

Istraživači su utvrdili kako su ispitanici gledanje televizije često smatrali sredstvom za odvraćanje misli od vlastitih negativnih osjećaja.

Ukratko, ma koliko vam se činilo čudnim - izađite van, šetajte po čistom zraku, gledajte kako raste cvijeće - bilo što, samo nemojte gledati televiziju po cijele dane...

17.02.2021. 18:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    17.02.2021. 18:47
    kovid ubrzava depresiju
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh