« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
DIVA

Denyce Graves 2. prosinca u Zvjezdanom ciklusu

Iako joj intenzivni raspored pokusa u Zagrebu ne ostavlja puno vremena, velika diva odvojila je nekoliko trenutaka koje je odlučila posvetiti hrvatskim medijima

Denyce Graves i Miljenko Puljić na tiskovnoj konferenciji
Denyce Graves i Miljenko Puljić na tiskovnoj konferenciji (ZF)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

Miljenko Puljić

,

Zvjezdani ciklus

,

Denyce Graves

U srijedu 30.11. u zagrebačku Zračnu luku sletjela je američka glazbena diva Denyce Graves, a već iste večeri održala je i prvi pokus s maestrom Ivom Lipanovićem i Zagrebačkom filharmonijom za veliki koncert koji će u petak 2.12. održati u Zvjezdanom ciklusu, kao finale ovogodišnje akcije "Korak u život".

Iako joj intenzivni raspored pokusa u Zagrebu ne ostavlja puno vremena, velika diva odvojila je nekoliko trenutaka koje je odlučila posvetiti hrvatskim medijima. Na konferenciji 1.12. najavila je svoj nastup u Zvjezdanom ciklusu te promovirala novi i atraktivni program koji će upravo u Zagrebu doživjeti svoju svjetsku premijeru.

Prepoznata širom svijeta kao jedna od najuzbudljivijih vokalnih zvijezda danas, Denyce Graves s pravom uživa jedinstveni zvjezdani status. "Vitalna umjetnica, prekrasna žena, kraljevska pojava. Denyce Graves je gotovo predobra da bi bila stvarna", piše o ovoj jedinstvenoj glazbenici The Washington Post. Od američkog magazina Glamour primila je titulu za "Ženu godine", a magazin Ebony odabrao ju je među "50 predvodnika sutrašnjice".

Koncert se održava u sklopu humanitarnog projekta "KORAK U ŽIVOT" u organizaciji Zagrebačke filharmonije i Rotary kluba Zagreb Kaptol, u suorganizaciji tvrtke G.A.D. PRODUKCIJA.

Za razliku od poznatih opernih arija i crnačkih duhovnih pjesama koje obično izvodi u ovakvim gala prigodama, zagrebačkoj publici Denyce Graves ponudit će nešto sasvim novo na svom bogatom repertoaru.

Uz maestra Lipanovića i Zagrebačke filharmoničare predstavit će niz broadwayjskih i hollywoodskih songova iz 1920.-ih i 1930.-ih Georgea Gershwina, Jeromea Kerna i drugih poznatih američkih autora. Nove originalne aranžmane za njezin zagrebački nastup priredio je ugledni američki skladatelj i aranžer John Conahan.

Koncert se održava u sjećanje na maestra Vjekoslava Šuteja, šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije i velikog prijatelja akcije "Korak u život" od njenih početaka, koji nas je napustio na dan održavanja koncerta 2. prosinca 2009. godine. Maestro Šutej bio je i veliki prijatelj Denyce Graves, koji je kao glazbeni direktor Opere u Houstonu potkraj 1980.-ih lansirao njezinu međunarodnu karijeru. A mnogi i danas pamte izvedbu Amazing Grace kojom je velika diva ispratila našeg maestra na zagrebačkom Mirogoju.

Ona je "operna superzvijezda 21. stoljeća", piše USA Today. "Izuzetan mezzo, neusiljen, prekrasan i dirljiv", dodaje The Financial Times of London. "Ako ljudski glas ima snagu da vas gane, onda će vas ganuti Denyce Graves", zaključuje Atlanta Journal-Constitution.

Jednostavno rečeno, ona je: DIVA!

I zato je ne propustite 2.12. - Samo u Zvjezdanom ciklusu Zagrebačke filharmonije!

01.12.2011. 19:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh