« Život
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci
POLITIKA

Demokrati su muževniji a republikanke ženstvenije

Ispalo je da će političarka s uobičajenim ženskim obilježjima lica biti republikanka, a njihovim muškim kolegama ne treba muževan izgled jer su dovoljni politički stavovi

Tipična republikanka :)
Tipična republikanka :) (Shutterstock)
Više o

političarke

,

političari

,

analiza lica

Američki izbori su parada kiča, napuhanih ega i svega onoga što u politici ne treba, pa ne čudi da su napravili računalnu studiju lica političara na Sveučilištu Kalifornija. Rezultati su, naravno, obrnuti od očekivanih, pa su tako macho republikanci ispali manje muževni od demokrata, a vrckave demokratkinje manje ženstvene od republikanki.

Jedan od najboljih primjera je favorit republikanaca Michele Bachmann, a u cijeloj je studiji obrađeno preko 400 lica američkih političara oba spola, bez utjecaja frizura, šminke ili nakita.

Lica su uspoređivana temeljem preko 100 obilježja, od punoće usana i oblika očiju do položaja jagodičnih kostiju i oblika brade.

Tako je ispalo da će političarka s uobičajenim ženskim obilježjima lica biti republikanka, a njihovim muškim kolegama ne treba muževan izgled jer su dovoljni politički stavovi. 

Bilo bi zanimljivo vidjeti rezultate takvog ispitivanja u Hrvatskoj ...

28.09.2012. 13:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh