« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
OD 54. GODINE

Debljina može dati mlađi izgled

Želite li izgledati mlađe u srednjoj i starijoj dobi pravo je vrijeme da navalite na kolače

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

starenje

,

debljina

,

mladolik izgled

Čini se kako 'bapske priče' o dobrobiti koje kile više pod stare dane nisu samo priče. Istraživači su otkrili da umjerena pretilost starijim osobama daje mlađi izgled jer prikriva kožne bore.

Mlađi ljudi s viškom kilograma međutim, na isti učinak ne mogu računati jer im kilogrami 'nadodaju godine'.

Iako se proces i način na koji starimo u velikoj većini može pripisati genima, na promjene koje godine donose ljudskim licima utječu brojni drugi faktori. Krivce se može naći u pretjeranom izlaganju suncu, pušenju i još nekim stvarima, piše Telegraph.

Novom studijom proučavan je utjecaj različitih životnih stilova na starenje 65 parova blizanaca. Zaključeno je kako kod mlađih osoba pretilost dodaje godine izgledu, a ranija istraživanja pokazala su i kako pretjerano masna hrana utječe na kožu i to čineći ju osjetljivijom na oštećenja uzrokovana sunčevim zrakama.

No, kod blizanaca koji su bili u srednjim pedesetim godinama učinak koje kile viška na izgled bio je potpuno drugačiji, kažu znanstvenici s Case Western Reserve School of Medicinea u Clevelandu.

Kod starijih od 54 godine oni deblji počinju izgledati mlađe od onih mršavijih.

"Iako masnoća može utjecati na osjetljivost kože ona može i sakriti bore", objavili su istraživači u časopisu Archives of Dermatology. Dodaju kako starijem izgledu pak, uz bore, doprinose kožne pjege te ispucane kapilare i vene, a utjecaj može imati i boja tena koja, ovisno o drugim karakteristikama kože, daje stariji ili mlađi izgled.

22.12.2009. 09:55:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh