« Seks
objavljeno prije 14 godina
IZVOR FRUSTRACIJA

Debeli ljudi manje se seksaju

Pretili muškarci imaju češćih problema s erekcijom, dok je kod pretilih žena češća neželjena trudnoća

Debljina pretilost dijeta
Debljina pretilost dijeta (Shutterstock)
Više o

pretilost

,

debljina

,

seks

,

seks i debljina

Pretile osobe imaju poteškoće u pronalaženju seksualnih partnera zbog čega su manje aktivne u krevetu nego što bi to željele. Pored toga, debeli muškarci imaju problema s erekcijom, a deblje žene češće se suočavaju s neželjenom trudnoćom, rezultati su francuske studije objavljene u časopisu British Medical Journal.

Liječnici su za potrebe istraživanja analizirali seksualne navike 10.000 žena i muškaraca različitih BMI indeksa u dobi između 18 i 69 godina. Trećina ispitanika imala je 'normalnu' težinu, a ostali su bili pretili. Cilj istraživanja bio je otkriti povezanost između indeksa BMI i kvalitete seksualnog života.

>>Deblje žene su bolje u krevetu

Uspostavilo se da je vjerojatnost da će pretile žene pronaći seksualnog partnera 29% manja nego kod osoba normalne težine, dok je kod pretilih muškaraca ta brojka iznosila čak 69%. "Višak kilograma osiromašuje seksualni život", zaključili su autori studije.

Istovremeno pretili muškarci imaju češćih problema s erekcijom, dok pretile žene nerado odlaze na preglede i ne traže oralnu kontracepciju što dovodi do neželjenih trudnoća. Autori stoga upozoravaju da zdravstveni sustav mora pronaći načina kako se kvalitetno obratiti pretilim ženama kako ne bi izbjegavale potrebne ginekološke preglede.

>>Četiri male tajne vrhunskog seksa

16.06.2010. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh