« Iza ogledala
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
doći će ponovno

David Icke oduševljen posjetom Hrvatskoj

Zagrepčani su ga vidjeli na svoj način, a kako je on doživio Hrvatsku?

Icke potpisuje slušateljima hrvatski bestseller
Icke potpisuje slušateljima hrvatski bestseller "Najveća tajna". (Zrinx)
Više o

David Icke

,

teorija zavjere

,

David Icke na Bundeku

Sva sreća da David Icke voli pisati, možda čak i više nego javno govoriti (iako je to teško zaključiti nakon njegovog nastupa u Zagrebu). U svom, uobičajeno opsežnom, newsletteru osvrnuo se na recentna zbivanja u svijetu tržišta kapitala i posrnulih banaka kao i na svoj posjet Zagrebu.

Možemo mirno reći da se Icke oduševio, kao što su se gledatelji oduševili njime, i zacijelo ćemo imati prilike uskoro slušati i druga predavanja barda zavjera. Jer, kako sam kaže, dok su Rotschildi predvodili još jedan u nizu napada na financijski sustav globalne zajednice, Icke se pitao je li sletio na zagrebački aerodrom ili kozmodrom na drugoj planeti.

Naime, dojmio ga se doček na kojem su ga novinari pitali inteligentna pitanja, što se nastavilo tijekom njegovog boravka u Zagrebu. Bio je gost mainstream medija, davao intervjue za novine i časopise koje svi čitaju i bio na televiziji koju svi gledaju. I svi su ga pitali pametne stvari, pokazali pristojnu razinu poznavanja njegovog rada.

Svratio je do Kreše Mišaka na rub znanosti, bio kod Nađvinskog u programu za domaćice, chatao na tportalu, susjedi u hotelu su mu davali informacije za koje su mislili da mu mogu pomoći u njegovim istraživanjima, samo zato jer su ga prije toga gledali na nacionalnoj dalekovidnici.

Ovoga vikenda Icke drži jedan od svojih, kako ih sam naziva, Full Monty predavanja koja traju 8 sati u Santa Clari u Kaliforniji na desetom godišnjem kalifornijskom NLO festivalu (10th Annual Bay Area UFO Expo). Neslužbeno smo saznali da Zagrepčani takvo predavanje mogu očekivati sljedećega proljeća.

Sve to bilo je pravo iznenađenje za Ickea, čiji intervjui za britanske medije uobičajeno počinju pitanjem: „A koliko dugo ste već bolesni/ludi/udareni mokrom krpom?" i nastavljaju se u tom tonu.

Reakcije Hrvata su, kao i uvijek, trojake. Obično su slušatelji ili za ili protiv, no mi imamo još jedan svoj unikatan način pogleda na događaje. Većina novinara s kojima se Icke sreo napravilo je relativno korektnu domaću zadaću - proguglalo ga, svratilo do sajta, povirilo par minuta videa i nazvalo lokalnog štovatelja teorija zavjere. Njihovi su tekstovi imali dovoljnu dozu pristojnosti, a vlastitu su skepsu jasno izrazili biranim riječima.

Stoga, poruka Ickeu (a ne sumnjamo da će je vidjeti): Hrvatska je spremna za još. Dolaze u obzir i duža predavanja, na tragu vrlo čestih devetosatnih, a ni gušteri neće otjerati publiku, niti izazvati reakciju medija na kakvu ste navikli. Jer, teorije zavjere Hrvatima su kruh i voda, nasušna potreba za objašnjenjem tragikomedije koju živimo. (metro-portal) 

27.09.2008. 14:06:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Andja
    10.09.2012. 00:24
    Takve ljude treba klonirati.
    Hvala Davide za sve sto radis za ljudski rod...
    Neka Sila bude s tobom.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh