« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
NITI MALO

David Cameron ne žali zbog izjava o Pakistanu

Britanski premijer David Cameron izjavio je da Pakistan izvozi terorizam, ali uopće zbog toga ne žali jer je, kako kaže, bio iskren

david cameron pakistan
david cameron pakistan (Getty Images)
Više o

David Cameron

,

Asif Ali Zardari

,

KORN

Britanski premijer David Cameron rekao je da ne žali što je rekao da Pakistan izvozi terorizam, i to samo nekoliko sati prije dolaska u posjet Velikoj Britaniji pakistanskog predsjednika Asifa Ali Zardarija.

"Uopće ne žalim", rekao je Cameron na radiju BBC. Premijer je pojasnio da je dao "jasan i iskren" odgovor na pitanje koje mu je postavljeno u Indiji.

Tada je rekao kako se ne može tolerirati da Pakistan "promiče izvoz terora u Indiju ili Afganistan ili drugdje u svijetu", a njegove su riječi izazvale bijes Pakistana koji je u ponedjeljak pozvao britanskog veleposlanika u Islamabadu.

>> Tko je Samantha Cameron?

Cameronova glasnogovornica u ponedjeljak je da kako premijer ostaje pri onome što je rekao, ali da je govorio o elementima u Pakistanu koji podupiru terorizam a ne o pakistanskoj vladi.

Pakistanski predsjednik zbog toga nije otkazao predviđeni višednevni posjet Velikoj Britaniji gdje bi se između ostalih trebao sastati i s Cameronom. (hina/metro-portal)

03.08.2010. 15:56:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh