« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
ZAŠTITA INTERESA

David Cameron: Naše članstvo u EU nema alternative

"Velika Britanija ostaje punopravnom članicom EU-a i prošlotjedni događaji to neće promijeniti. Članstvo u EU je ključno za naše nacionalne interese", rekao je britanski premijer

Fotografija vijesti
Više o

Velika Britanija

,

Europska unija

,

David Cameron

U svom govoru pred britanskim parlamentom David Cameron čvrsto je ostao pri svojoj odluci o vetu na promjenu europskog ugovora, ali i naglasio kako je u snažnom nacionalnom interesu te zemlje da ostane unutar Europske unije, prenosi Hina.

"Velika Britanija ostaje punopravnom članicom EU-a i prošlotjedni događaji to neće promijeniti. Članstvo u EU je ključno za naše nacionalne interese. Mi smo trgovinska nacija i potrebno nam je jedinstveno tržište za trgovinu, ulaganja i radna mjesta", kazao je Cameron na burnoj raspravi u parlamentu o prošlotjednom europskom summitu.

"Mi smo u Europskoj uniji i želimo i dalje biti", poručio je Cameron.

Kazao je da se u Bruxellesu suočio s ugovorom koji je bio lišen sigurnosnih klauzula za britansku industriju financijskih usluga te da ga stoga nije htio prihvatiti. "Nije to bilo lako učiniti, ali je to trebalo učiniti", dodao je.

Cameronovu su odluku podržali britanski euroskeptici na desnom krilu, ali su je osudili njegovi koalicijski partneri, liberali Nicka Clegga.

12.12.2011. 20:32:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh