« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NEOPREZNI MITT

Američki mediji prozvali Romneya zbog nuđenja oklade protukandidatu

Taj neoprez ide na ruku demokratima koji se nadaju da će sadašnji favorit Newt Gingrich osvojiti kandidaturu republikanske stranke

Fotografija vijesti
Više o

Mitt Romney

,

Obama

,

američki predsjednički izbori

,

Newt Gingrich

Iako je svojevremeno bio jedan od najizglednijih kandidata za republikansku nominaciju na predstojećim predsjedničkim izborima u Americi, Mitt Romney već mjesecima gubi popularnost, a nedavni gaf počinjen u televizijskoj debati zasigurno mu neće pomoći u tome, javlja Hina.

Naime, Romney je u žaru debate svom suparniku ponudio okladu vrijednu 10.000 dolara, zbog čega su ga američki mediji pribili na križ.

"Naveo sam pretjeran iznos kako bih odgovorio na pretjeranu optužbu", opravdavao se u ponedjeljak ujutro na televizijskoj mreži Fox News.

U televizijskom sučeljavanju u subotu navečer u Des Moinesu, u saveznoj državi Iowi, u kojemu su sudjelovala šestorica republikanskih kandidata za stranačke predizbore, Rick Perry je izrazio sumnju u iskrenost Romnyjeva protivljenja zdravstvenoj reformi predsjednika Baracka Obame. Romney je na to uzvratio: "Rick, znate što? Hoćete u 10.000 dolara?"

Demokrati su jedva dočekali taj ispad kako bi zadirkivali mulitimilijunaša Romneyja da nema veze sa stvarnošću i da ne zna kako živi većina ljudi.

Nedavne ankete potvrdile su gubitak prednosti koju je stekao Romney kojemu je sada za petama Newt Gingrich, bivši predsjednik Zastupničkog doma.

Taj neoprez bivšeg guvernera Massachusettsa ide na ruku demokratima koji se nadaju da će sadašnji favorit Newt Gingrich - kojeg smatraju lakšim protivnikom na predsjedničkim izborima - osvojiti kandidaturu republikanske stranke.

Republikanski predizbori počinju 3. siječnja kad će se u Iowi organizirati "caucus", to jest prvi predizbori u dugom procesu koji će potrajati do ljeta, a održat će se u svakoj saveznoj državi kako bi se imenovao kandidat koji će biti protukandidat predsjedniku Baracku Obami na predsjedničkim izborima 6. studenoga 2012.

12.12.2011. 18:46:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh