« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
MLJAC

Datulje su pravo čudo prirode

Datulje dobro djeluju i kao prirodni antidepresiv, stoga kada ste u PMS-u posegnite za njima, umjesto za čokoladom

Datulje su najzdravije voće na svijetu
Datulje su najzdravije voće na svijetu (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

voće

,

datulje

Datulje su voće koje često zaboravljamo kad spominjemo zdravo voće, a zapravo se radi o prilično nevjerojatnom plodu čiji učinci na zdravlje su tako veliki da ih svi, a pogotovo žene, trebaju uvrstiti u svakodnevnu prehranu.

Plod datulje sadrži 23 vrste aminokiselina i smatra se najzdravijim voćem koje postoji

Datulje obiluju selenom, bakrom, cinkom, željezom, magnezijem, foskorom, kalijem, vitaminima A, C, B1 i B2 i vlaknima. Prava su multivitaminska bomba, usporavaju starenje stanica, liječe anemiju, poboljšavaju probavu, osobito su djelovtvorne kod zatvora. 

Datulje ne debljaju i stoga su odličan saveznik u borbi s kilogramima, ali i u borbi sa šećerom. Odlična su zamjena za slatkiše i za šećer u kolačima. Datulje dobro djeluju i kao prirodni antidepresiv, stoga kada ste u PMS-u posegnite za njima, umjesto za čokoladom. 

Olakšavaju porođaj i blagotvorno djeluju na mamu i bebu

Istraživanje provedeno  na Sveučilištu za znanost i tehnologiju pokazalo je da ukoliko krenete jesti datulje četiri tjedna prije porođaja, olakšat će ga, smanjiti bolove i krvarenje. 

Datulje su ženama pomogle i u oporavku nakon porođaja, u ublažavanju  postporođajne depresije i poticanju stvaranja mlijeka. Datulje mogu jesti čak i male bebe, samo ih treba namočiti preko noći u vodi. Savjetuje se davati ih hiperaktvnoj djeci. 

Datulje također čuvaju srce i mozak, smanjuju krvni tlak, podižu energiju i jačaju zubnu caklinu, pa vam možemo reći samo jedno - ako do sada niste jeli datulje, krajnje je vrijeme da ih probate.

30.11.2017. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh