« Knjiga
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
CEKATE

Danski književnici na 11. Festivalu dječje knjige

Cekate će ugostiti Zagreb Book Festival i danske književnike Mortena Durra i Larsa Hornemana sa Zenobijom

Zenobija se predstavlja u Cekateu
Zenobija se predstavlja u Cekateu (CeKaTe)
Više o

Cekate

,

Festival dječje knjige

Centar za kulturu Trešnjevka ugostit će, u srijedu, 23. svibnja u 11 sati uglednu manifestaciju Zagreb Book Festival i danske književnike Mortena Durra i Larsa Hornemana sa Zenobijom.

Zenobija  donosi priču o Amini, djevojčici iz Sirije koja je pobjegla od ratnih zbivanja u domovini. Slike rata u Siriji prikazane su iz dječje perspektive, a upravo je zbog takvog pristupa ovaj grafički roman jedinstven. U trenucima dok tone u dubinu, Amina se prisjeća priče o drevnoj sirijskoj kraljici Zenobiji i njezinoj snazi i odlučnosti.Priča djevojčice Amine priča je tisuća djece iz Sirije koji su, bježeći od rata, krenuli na put u nepoznato noseći sa sobom jedino nadu za mirom i boljom budućnošću.

Zenobija prikazuje svu okrutnost današnjeg svijeta, ali bez ikakvih političkih konotacija koje bi skrenule pažnju s boli i patnje s kojima se nevina djeca na Bliskom istoku svakodnevno susreću, a dobila je i nekoliko književnih nagrada: nagrada Claus Deleuran (2016.), Nagrada danskog Ministarstva kulture za ilustraciju knjiga za djecu i mlade (2017.) te nagrada Pingpris za najbolju knjigu za djecu i mlade (2017.).

Više o programu i autorima pogledajte ovdje.

22.05.2018. 13:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh