« Knjiga
objavljeno prije 9 mjeseci i 5 dana
OSVRT

Danijel Žeželj: Kao pas

I ovo bogato opremljeno izdanje dočarava nam mračni svijet Kafkine misle, koje se skladno i bez mnogo teškoća uklapaju u strukture sadašnjeg svijeta

Kao pas
Kao pas (Arhiva)
Više o

knjige

,

Miroslav Pelikan

,

Danijel Žeželj

,

Kao pas

Nedavno je zagrebački nakladnik Bodoni objavio posebno i nesvakidašnje izdanje u svakodnevnoj hrvatskoj knjižarskoj produkciji.

Riječ je o grafičkoj noveli Danijela Žeželja, međunarodno poznatog i priznatog kreatora, autor je stripova, animator, slikar i ilustrator, KAO PAS je utemeljenu na pričama, ponajviše na Umjetniku u gladovanju, čuvenog i zagonetnog pisca Franza Kafke, uz predgovore Frane Dulibića i Olje Savičević Ivančević.

U potrazi za Kafkom, Žeželj je prepričao svoje dojmove o Kafkinoj prozi, o njegovom pogledu na svijet , o odnosu pojedinca i svijeta, o razmijevanju i nerazumijevanju, o surovosti svijeta i negovom nedostatku empatije.

I ovo bogato opremljeno izdanje dočarava nam mračni svijet Kafkine misle, koje se skladno i bez mnogo teškoća uklapaju u strukture sadašnjeg svijeta.

Tamnina i crnila prevladavaju u ovom neobičnom izdanju i još nas jednom upozoravaju na opus Kafke i njegovi svevremenost.

Istodobno , pomišljam kako se Žeželj vješto poslužio Kafkom i izrekao nam svoje doživljavanje prostora i vremena u kojem živi, u kojem i mi živimo.

Piše: Miroslav Pelikan
28.07.2023. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh