« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
11. DO 15. PROSINCA

Dani meda na Trgu kralja Tomislava

Pedesetak pčelara sa zagrebačkog područja potrošačima će pokazati sve što domaće pčelarstvo ima za ponuditi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

Dani meda

U organizaciji Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Zagreba i pčelarskih udruga s područja grada na Trgu kralja Tomislava od 11. do 15. prosinca održat će se prodajna manifestacija Dani meda, osmu godinu za redom.

Kako je istaknuto na današnjem otvaranju manifestacije, cilj je pružiti mogućnost proizvođačima da plasiraju svoje proizvode te na jednom mjestu pokazati potrošačima sve ono što nudi domaće pčelarstvo.

Svoje će proizvode prodavati pedesetak pčelara sa zagrebačkog područja, rečeno je.

Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk istaknuo je kako sektor pčelarstva iz godine u godinu sve više napreduje te kako će Ured i nadalje kroz subvencije i poticaje pomagati razvoj pčelarstva.

Prema podacima iz Upisnika poljoprivrednih proizvođača Zagreba na zagrebačkom području registrirano je 170 pčelara, a pedesetak njih izlagat će na manifestaciji Dani meda, kazao je Tuk.

Svi sudionici Dana meda donirat će najmanje po tri staklenke meda, koje će njihovi predstavnici, kao zajedničku donaciju, odnijeti u Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornju Bistru.

Na današnjoj svečanosti predstavljena je i knjiga "Pčelarski radovi po mjesecima" trojice autora Ivana Tucakovića, Josipa Križa i Milanka Baraća. (hina/metro-portal)

10.12.2009. 13:55:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh