« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PRIJETNJA

Današnji napadi talibana tek su početak ofenzive

U Kabulu su u nedjelju raketama napadnuti zgrada parlamenta, strana veleposlanstva i sjedište NATO-a

Fotografija vijesti
Više o

Afganistan

,

talibani

,

islamisti

,

talibani napadi

Usklađeni napadi koje smo pokrenuli u nedjelju u Afganistanu početak su naše proljetne ofenzive koju planiramo već mjesecima, rekao talibanski glasnogovornik Zabihula Mudžahid, prenosi Hina.

On je dodao da u napadima, koji su počeli prije tri sata, sudjeluju "deseci talibanskih boraca", naoružani teškim i lakim oružjem, a neki su i opasani eksplozivom.

NATO je objavio da je napadnuto sedam lokacija u Kabulu, ali nema izvješća o žrtvama.

U Kabulu su u nedjelju raketama napadnuti zgrada parlamenta, strana veleposlanstva i sjedište NATO-a, objavile ranije su afganistanske vlasti. Uz parlament u zapadnome dijelu grada napadnuta je dobro čuvana diplomatska četvrt u središtu Kabula, kažu očevici kako prenose svjetske agencije. Čini se da pucnjava dolazi iz raznih smjerova, a dim se diže nad njemačkim veleposlanstvom, rekao je Reutersov očevidac. Čuju se alarmi iz raznih veleposlanstava, a puca se u blizini američkog, britanskog i ruskog veleposlanstva.

Stožer NATO-a, Camp Warehouse u predgrađu Kabula, zajednički brane turski i grčki vojnici, prenosi BBC.

Američka je administracija priopćila da je svo osoblje njihova veleposlanstva na broju i na sigurnom.

Napad podsjeća na onaj iz rujna prošle godine kada su talibani zauzeli nekoliko zgrada u gradnji u glavnom gradu i koristili kao položaje za raketne i napade strojnicama.

Oružane borbe s talibanima vode se i oko sjedišta pokrajinskih uprava u ul-e-Alamu, glavnom gradu pokrajine Logar i u Gardezu, glavnom gradu pokrajine Paktije, dodaje BBC.

15.04.2012. 16:13:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh