« Život
objavljeno prije 14 godina
SMILE

Danas je najsretniji dan 2010. godine

Britanski psiholog je uz pomoć matematičke formule izračunao da je 18. lipnja najradosniji dan ove godine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Cliff Arnall

,

najsretniji dan

,

formula

,

rotorua

Prema jednoj matematičkoj jednadžbi, 18. lipanj najsretniji je dan 2010. godine. Prema pisanju Irish Examinera, rezultat da je današnji dan najsretniji (ne u smislu dobitka na lotu već u smislu radosti) dobiven je na temelju čimbenika poput mogućnosti boravka na otvorenom, sretnim uspomenama, društvenoj interakciji i tako dalje. Britanski psiholog dr. Cliff Arnall zaključio je to uz pomoć sljedeće formule:

O+(NxS)+Cpm/T+He

Ukratko, boravak na otvorenom (O) pribraja se umnošku prirode (N) i društvene interakcije (S) što se kasnije dodaje sretnim ljetnim uspomena iz djetinjstva (Cpm) podijeljenim s temperaturom (T) i to se onda zbroji s prazničnim uzbuđenjem (He).

Dr. Arnall objašnjava da najsretniji ili ako hoćete najradosniji dan nije nužno svugdje i uvijek isti; on može varirati svake godine i od zemlje do zemlje što ovisi o raznim kulturološkim čimbenicima. Dr. Arnall istu je računicu obavio i prošle godine kad se ispostavilo da je nasjretniji dan bio 19. lipnja.

>> Dogodilo se na današnji dan 18. lipnja

„Treći petak ovoga lipnja pokazao se kao taj dan zahvaljujući najjačim čimbenicima poput toplih ljetnih večeri na otvorenom, češćim susretanjem s prijateljima i uzbuđenjem zbog nadolazećeg odmora", objašnjava dr. Arnall.

Pored svega toga potrefilo se i Svjetsko prvenstvo te Wimbledon što je samo intenziviralo uzbuđenje kod ljubitelja sporta. Sve je to doprinijelo da 18. lipnja bude 'najdan' ove godine.

Mi u Hrvatskoj svakako imamo razloga dijeliti mišljenje britanskoga psihologa. Zamislite samo kolikom je broju školaraca danas stvarno najsretniji dan iz jednostavnog razloga -  GOTOVA JE ŠKOLA!!!!

18.06.2010. 21:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh