« Kultura
objavljeno prije 13 godina
DIZAJNERSKI SHOW

Dan D - festival dizajna u Staroj klaonici otvara se 11. lipnja

Organiziran pod novim sloganom "Svježe! Mlado! Kvalitetno!" ovogodišnji će Dan D ponuditi zanimljiv 30-satni program

Dan D
Dan D (Dan D/Facebook)
Više o

dizajn

,

festival

,

dan d

,

Dan dizajna

,

agencija Pepermint

,

Stara klaonica

Drugi međunarodni festival dizajna Dan D ili Dan dizajna, u organizaciji Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) i agencije Pepermint, otvara se 11. lipnja u Zagrebu u prostorima Stare klaonice, prenosi Hina.

Organiziran pod novim sloganom "Svježe! Mlado! Kvalitetno!" ovogodišnji će Dan D ponuditi zanimljiv 30-satni program predavanja svjetskih dizajnerskih profesionalaca, prezentacije, radionice, te glazbena i druga događanja, priopćili su organizatori.

Uz središnji dizajnerski sajam za mlade autore regije ove se godine prvi put održava i D-market, prodajni sajam dizajna koji će okupiti ne samo dizajnere, nego i proizvođače, trgovce i izdavače.

"Svrha projekta je istaknuti potencijal dizajna i potaknuti mlade dizajnere da pokažu što sve znaju i što rade. Želimo im dati prostor i priliku da se pokažu najširoj javnosti, prezentiraju se poduzetnicima, svojim potencijalnim klijentima, te razmijene iskustva s kolegama iz drugih zemalja regije", kazala je predsjednica HDD-a Ira Payer.

Osim izložbe mladih dizajnera odabranih putem natječaja koji je raspisao HDD, posjetitelji će imati prilike vidjeti i tri gostujuće izložbe koje su u svijetu ove godine predstavljale najbolju regionalnu dizajnersku produkciju - Croatian Designers' Impact, Young Balkan Designers i Kafana.

Dan D dovodi i neke od najzanimljivijih autora iz svijeta dizajna, a gosti iz inozemstva održat će predavanja te odlučiti o nagradama za najbolje mlade dizajnere regije. Osim nagrada stručnog žirija, koje su uvedene od ove godine, ponovno će biti dodijeljena i nagrada publike za najbolje mlade dizajnere regije te, kao još jedna novost, nagrada za najboljeg komercijalnog izlagača na D-marketu.

Ovogodišnji Dan D organizira se u suradnji sa Studijem dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Centrom za dizajn Hrvatske gospodarske komore, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH.

01.06.2011. 17:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh