« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PROIZVODNJA KONSTRUKCIJE

Dalekovod sklopio milijunski posao u Norveškoj

Planirani početak izgradnje dalekovoda u Norveškoj je proljeće 2011., a radovi će trajati do prosinca 2012.

Dalekovod
Dalekovod (Miro Arbutina/CROPIX)
Više o

Norveška

,

izvoz

,

Dalekovod

Tvrtka Dalekovod izvijestila je kako je nakon sklopljenog ugovora za proizvodnju konstrukcije za dalekovod 420 kV Sima - Samnanger, primila obavijest o dodjeli posla i za izgradnju tog dalekovoda u Norveškoj.

Vrijednost radova iznosi više od 20 milijuna eura, navodi se u priopćenju tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi. Izgradnja obuhvaća građevinske radove, montažu čelično rešetkastih stupova te elektromontažne radove.

Posao je dobiven na međunarodnom natječaju, a opseg radova uključuje izgradnju visokonaponske građevine u duljini od 90 kilometara.

Planirani početak radova je proljeće 2011., a završetak 1. prosinca 2012.

Svrha izgradnje dalekovoda je povećanje pouzdanosti u isporuci električne energije potrošačima, a što će posebno povećati kapacitete u prijenosu električne energije i pouzdanost opskrbe potrošača za cjelokupnu regiju sa sjedištem u Bergenu.

Projekt izgradnje 420 kV Sima - Samnanger nastavak je velikog investicijskog ciklusa kojega je prije nekoliko godina pokrenula norveška tvrtka Statnett, gdje se do kraja godine očekuje i objava natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda Orskog-Faldal u duljini većoj od 270 kilometara, za koji Dalekovod također pokazuje interes za sudjelovanjem.(hina/metro-portal)

06.07.2010. 13:21:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh