« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
peticija:

Dajte Fidelu Castru Nobela za mir 2010.

Prikupljanje potpisa pokrenula je "skupina građana" Argentine na adresi elektroničke pošte fidelnobeldelapaz@gmail.com

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Barack Obama

,

Fidel Castro

,

Kuba

,

nobel za mir

Na internetu je u tijeku prikupljanje potpisa kojima se pruža potpora prijedlogu kandidature oca kubanske revolucije Fidela Castra za Nobelovu nagradu za mir 2010., objavljeno je u ponedjeljak na službenoj stranici informacija o Kubi Cabadebate.cu.

Prikupljanje potpisa pokrenula je "skupina građana" Argentine na adresi elektroničke pošte fidelnobeldelapaz@gmail.com koja okuplja pripadnike "društvenih, kulturnih, sveučilišnih i političkih te pokreta za zaštitu ljudskih prava", navodi Cubadebate, ne navodeći imena pokreta o kojima je riječ.

"Uspjesi Kube u zdravstvu i obrazovanju" pod vodstvom Fidela Castra (1959. - 2006.), usprkos "protuzakonitom američkom embargu koji traje već 47 godina", razlozi su zbog kojih bi Castro trebao dobiti nagradu, prenosi kubanska web-stranica.

"Dok se politički čelnici, među kojima ima i dobitnika Nobelove nagrade za mir, bave slanjem marinaca i ne baš pametnih projektila na napaćene narode i otimanjem njihovih prirodnih i ljudskih resursa", navodi stranica u očitoj aluziji na američkog predsjednika Baracka Obamu, dobitnika Nobelove nagrade za mir za 2009. godinu, "Fidel Castro je pridonio svijetu mira tako što je slao 'vojsku bijelih kuta' - na tisuće nastavnika, odgojitelja, umjetnika, sportaša" u "misije" u stotinjak siromašnih zemalja, nastavlja se u tekstu na web stranici. (hina/metro-portal)

30.11.2009. 19:32:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh