« Ekosfera
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Dajmo da diše!

Facebook inicijativa za odmor planete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

potrošnja struje

,

Facebook

,

inicijativa

,

Zemlja

Omogućimo predah našem planetu! To je moto pod kojim je nedavno na Facebooku pokrenuta inicijativa koja želi okupiti što veći broj ljudi koji će 17. rujna od 21:50 do 22:00h u svojim domovima i na radnim mjestima isključiti što više, a po mogućnosti sve električne uređaje.

Cilj je u tih 10 minuta omogućiti planetu "da diše".

"Samo 10 minuta, da vidimo što će se dogoditi. Upalite svijeću, odahnite u mraku gledajući ju i omogućite isto našem planetu", poručuje poruka odaslana putem popularnog internetskog komunikacijskog alata.

Inivcijativa je zasnovana na činjeničnom stanju pretjerane potrošnje električne energije u cijelom razvijenom svijetu što kao posljedicu ima povećanje izgaranja fosilnih goriva, a time i zagađenje planeta koji se već dugo muči s procesuiranjem nusprodukata nepotrebnog i nadasve pretjeranog konzumerizma. U 10 minuta opće smanjene potrošnje moguće je uštedjeti iznimno veliku količinu novca i resursa.

Upućen je i poziv za širenjem vijesti diljem svijeta putem svih komunikacijskih kanala. Stoga, osjetite se pozvanima da proširite vijest i pridonesete kratkom odahu jedine nam Majke Zemlje. (METRO PORTAL)

16.09.2008. 22:31:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh