« Zdravlje
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
STRAŠNO!!

Cvjeta trgovina krivotvorenim lijekovima

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da su lijekovi koji ne zadovoljavaju standarde i krivotvoreni lijekovi protiv malarije u supsaharskoj Africi odgovorni za gotovo 116 000 smrtnih slučajeva godišnje

To je industrija
To je industrija (Arhiva)
Više o

krivotvoreni lijekovi

Ukupna vrijednost krivotvorenih farmaceutskih proizvoda kojima se trguje diljem svijeta iznosi gotovo 4,03 milijarde EUR.

U okviru studije provedena je analiza podataka o carinskim zapljenama za razdoblje 2014. - 2016. te je utvrđeno da se najčešće krivotvore antibiotici, lijekovi za poboljšanje kvalitete života i lijekovi protiv bolova.

Međutim, carinski službenici zaplijenili su i druge lijekove, poput krivotvorenih lijekova protiv raka, dijabetesa, malarije, lokalnih anestetika, lijekova za liječenja HIV-a i lijekova za bolesti srca.

Svjetska zdravstvena organizacija, koja je bila jedan od izvora upotrijebljenih tijekom te studije, procjenjuje da su lijekovi koji ne zadovoljavaju standarde i krivotvoreni lijekovi protiv malarije u supsaharskoj Africi odgovorni za gotovo 116 000 smrtnih slučajeva godišnje.

Trgovinu krivotvorenim proizvodima olakšava sve veći broj malih pošiljki koje se dostavljaju poštom kao paket ili pismo i koje carinski službenici teže otkrivaju. U razdoblju 2014. - 2016. dostave u obliku poštanskih pošiljki ili pošiljki kurirskom službom sačinjavale su 96 % svih carinskih zapljena krivotvorenih farmaceutskih proizvoda.

23.03.2020. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh