« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
PRIRODNA MEDICINA

Čudotvorna kurkuma liječi mnoge bolesti

Kurkuma ima nevjerojatan spektar antioksidativnih, antitumorskih, antimutagenih, antibiotskih, antiviralnih, antifungalnih, antidijabetičkih i antiupalnih svojstava

Ovo je začin koji mora postati obavezan u vašoj kuhinji
Ovo je začin koji mora postati obavezan u vašoj kuhinji (Arhiva)

Priroda je i dalje izvor najboljih mogućih lijekova, a jedan od njih koji ima toliko pozitivnih učinaka na zdravlje da ih je teško nabrojati je kurkuma. 

Ovaj sastavni dio poznatog curryja dolazi s Dalekog istoka i sve se ljekovite moći pripisuju kurkuminu, djelatnoj komponenti ovog začina. Uz to što je prirodni baktericid i antiseptik, ima fantastična antioksidativna, antibiotska, antitumorska i antimutagena svojstva, pa je već odavno u upotrebi za prevenciju karcinoma. 

Kad se kurkuma kombinira s cvjetačom, snažno sprječava rak prostate, dojke i melanom, zaustavlja rast zloćudnih stanica i smanjuje rizik od leukemije u dječjoj dobi. Uz to odlično čisti jetru i sprječava i usporava napredovanje Alzheimerove bolesti uklanjanjem nataloženog plaka u mozgu. 

Možda i najvažnije je njeno protuupalno djelovanje jer je jednako učinkovita kao i lijekovi, no bez ikakvih nuspojava, pa se može odlično koristiti za liječenje artritisa i reumatoidnog artritisa.

Uz sve navedeno, istraživanja su pokazala da uspješno pomaže razgradnju masti, potiče mršavljenje, usporava napredovanje multiple skleroze i učinkovito djeluje na psorijazu.

24.04.2013. 14:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh