« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine
ZNATE LI?

Čudnovati dodaci za bolju kavu

Primjerice, mrvica sol u kavi smanjuje gorčinu i ističe njezin okus, pa vam savjetujemo da to isprobate

Što sve guramo u kavu?
Što sve guramo u kavu? (Arhiva)
Više o

kava

,

dodaci

,

bolja kava

Pravi ljubitelji kave najbolje znaju kakva im najbolje odgovara - a neki od njih piju stvarno čudne stvari... ne samo šećer, mlijeko ili šlag (da ne spominjemo one koji mogu samo crnu), već se sada rade i trendovi.

Jedan od njih zvuči prilično čudno, no kavopije se kunu da je takva kava bitno bolje nego inače - ako se doda malo soli.

Osim što kavopije smatraju da je posoljena kava vrlo ukusna, to je potvrdilo i istraživanje časopisa Nature u kojem stoji kako mrvica sol u kavi smanjuje gorčinu i ističe njezin okus, piše Independent.

Preporuka je da se sol u kavu dodaje samo povremeno, nikako ne u svaku šalicu. Ako volite kavu probajte je sljedeći put malo posoliti i prosudite sami ima li promjene u okusu i sviđa li vam se.

>> Zašto treba piti kavu bez šećera >>

Kava je najnovije piće u koje se preporuča staviti mrvica soli.

Ranije se pisalo kako sol poboljšava kvalitetu jeftnijih vina. Naime, do te je spoznaje došao bivši tehnološki direktor u Microsoftu kada je iz šale posolio vino svom prijatelju. Nakon što je popio gutljaj posoljenog Cabarneta zaključio je da je ukusniji i ima bolju aromu.

12.04.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    12.04.2021. 10:12
    kava s soli no way
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh