Čudnovati dodaci za bolju kavu
Primjerice, mrvica sol u kavi smanjuje gorčinu i ističe njezin okus, pa vam savjetujemo da to isprobate
Pravi ljubitelji kave najbolje znaju kakva im najbolje odgovara - a neki od njih piju stvarno čudne stvari... ne samo šećer, mlijeko ili šlag (da ne spominjemo one koji mogu samo crnu), već se sada rade i trendovi.
Jedan od njih zvuči prilično čudno, no kavopije se kunu da je takva kava bitno bolje nego inače - ako se doda malo soli.
Osim što kavopije smatraju da je posoljena kava vrlo ukusna, to je potvrdilo i istraživanje časopisa Nature u kojem stoji kako mrvica sol u kavi smanjuje gorčinu i ističe njezin okus, piše Independent.
Preporuka je da se sol u kavu dodaje samo povremeno, nikako ne u svaku šalicu. Ako volite kavu probajte je sljedeći put malo posoliti i prosudite sami ima li promjene u okusu i sviđa li vam se.
>> Zašto treba piti kavu bez šećera >>
Kava je najnovije piće u koje se preporuča staviti mrvica soli.
Ranije se pisalo kako sol poboljšava kvalitetu jeftnijih vina. Naime, do te je spoznaje došao bivši tehnološki direktor u Microsoftu kada je iz šale posolio vino svom prijatelju. Nakon što je popio gutljaj posoljenog Cabarneta zaključio je da je ukusniji i ima bolju aromu.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar