« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ALTERNATIVNA MEDICINA

Čudni lijekovi iz cijelog svijeta

POGLEDAJTE GALERIJU - Od pčelinjeg otrova pa do kravljeg urina, pomalo bizarni medicinski tretmani doista imaju učinka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Fox news)
Više o

lijekovi

,

alternativna medicina

,

alternativno liječenje

,

svijet

1. Orah - žena prima tradicionalni kineski tretman orahom na oku te zapaljenim suhim lišćem crnog pelina u uhu, u bolnici u Jinanu, inače glavnom gradu istočne kineske provincije Shandong.

2. Pijesak - 41-godišnji Mohmmed Emadzakopan je u pijesku do vrata na planini El Dakrror u Egiptu. Ljudi tog područja vjeruju kako zakapanje u pijesak tijekom najtoplijeg razdoblja u danu ima terapeutski učinak pomoću kojeg se liječi reuma, bol u zglobovima i seksualna impotencija.

3. Blato - muškarac prekriven blatom sjedi u ˝laguni čuda˝ u gradu Chilca, Peru. Vjeruje se kako ova laguna liječi sve od akni do reume.

4. Rogovi - pacijent prima tretman rogovima na svojim leđima u Nanningu, Kina. Ovaj tretman alternativni je oblik terapije koji je dio kineske medicine više od 2500 godina.

5. Ribice - Kazuhiro Aoki stavio je lice u akvarij s ribicama Garra rufa, tijekom sajma ljepote u Tokiju. Naime, ribice grickanjem odstranjuju starije dijelove kože i tako se postiže mladolik izgled.

6. Riba - muškarac je progutao živu ribu kao oblik liječenja u indijskom gradu Hyderabadu. Svake godine u lipnju, braća Bathini Goud iz Hyderbada privuku tisuće u svoj kamp kako bi sudjelovali u tretmanu s ribom, za koji vjeruju da liječi astmu i probleme s dišnim putevima.

7. Delfin - Ety Napadenschi iz Perua, koja je u 8. mjesecu trudnoće, dodiruje delfin po imenu Wayra tijekom terapije za trudnice u hotelu Lima. Smatra se kako terapija stimulira mozak bebe u maternici, pomoću visokih frekvencija koje ispuštaju defini.

8. Čaše - pacijent je podvrgnut tretmanu čašama u klinici za akupunkturu u Shanghaiju. Smatra se da ugrijane čaše izvlače toplinu i vlagu iz tijela.

9. Kravlji urin - lokalno stanovništvo Kambodže skuplja urin krave za koji se vjeruje kako ima ljekovita svojstva. Vjerovanje u nadnaravne iscjeliteljske moći životinja poput krave, zmije ili kornjače relativno je uobičajeno u Kambodži, gdje više od trećine populacije živi na budžetu manjem od 1 dolara dnevno, te si mnogi ne mogu priuštiti modernu medicinu.

10. Pčelinji otrov - pacijent prima tretman pčelinjim otrovom za rinitis, tj. upalu nosnih membrana, u klinici gradu Duqu u Kini. Liječnici u klinici također koriste pčelinji otrov u tretmanu protiv reume i artritisa.

23.04.2010. 15:10:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh