Čudesno ulje od cimeta iz kućne radinosti
Egzotični okus ulja od cimeta odlično će upotpuniti razna jela, no važnije od toga su fantastična ljekovita svojstva ove čarobne kombinacije
Cimet se kao začin, ali i lijek, koristio još u starom Egiptu, a Europa ga je otkrila u srednjem vijeku i uvozila štiteći ga kao da se radi o zlatu. No, češće se koristi kao začin, iako su njegove ljekovite karakteristike izuzetne.
Najbolja primjena je kad napravimo ulje od cimeta. Kako je proizvodnja pravog ulja od cimeta zahtjevan proces, sami možete napraviti kućnu varijantu od domaćeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja i nekoliko štapića cejlonskog cimeta u omjeru 5-6 štapića na pola litre ulja.
>> Cimet je čudesan začin i - lijek >>
Štapiće stavite u staklenku i prelijte maslinovim uljem da budu potpuno prekriveni, dobro zatvorite staklenku i ostavite je tri tjedna na sobnoj temperaturi. Staklenku svaki dan dobro promućkajte barem jednom.
Nakon tri tjedna procijedite ulje kroz gazu u tamnu bocu i ulje je spremno za upotrebu, dobili ste pravi eliksir zdravlja. Naime, radi se o izuzetno snažnom antioksidansu koji će štititi stanice od slobodnih radikala.
Najbolje je piti ulje u količini od jedne do dvije čajne žličice ujutro i navečer, a možete ga i utrljavati na bolna mjesta. Ovo ulje je snažan analgetik, antibiotik i antiseptik pa ima široko područje primjene.
Novi komentar