« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
MLJAC

Čudesne moći bobičastog voća

Bobičasto voće je vrlo ukusno i predstavlja sjajan dodatak prehrani, a kad pročitate što sve može napraviti za vaše zdravlje, požurit ćete na tržnicu

Superhrana za zdravlje
Superhrana za zdravlje (Shutterstock)
Više o

kupine

,

borovnice

,

bobičasto voće

,

maline

,

ribizl

Bobičasto voće je superhrana, slaže se većina nutricionista, pa evo kako najbolje možete iskoristiti ljetnu ponudu ukusnih plodova.

Borovnice - ljetni mjeseci njihovo su doba, a brojne korisne sastojke nude kao na dlanu, od snižavanja lošeg kolesterola do prevencije raka pluća, ždrijela, želuca i debelog crijeva. Kako djeluju preventivno i na bolesti srca, obavezno ih uvrstite na svoj dnevni jelovnik. 

Kupine - može ih se pronaći od kolovoza do listopada, a većina nutricionista svrstava ih u superhranu zbog izuzetno povoljnog utjecaja na organizam. Prepune su ljekovitih antioksidansa i zdravih kiselina, štite organizam od starenja i sprječavaju oštećenja kože od sunca.

Maline - dostupne su tijekom cijelog ljeta, prepune vitamina, minerala i antioksidansa koji ne gube svoja svojstva niti smrzavanjem. Kako su pune vlakana imaju odličan učinak na probavu, a i one štite od više oblika karcinoma. 

Ribizl - prepun vitamina B, B12 i C, fosfora, natrija i željeza, ujedno je i sjajan diuretik. Preporučuje se kao narodni lijek protiv umora, a uz sve to imaju blagotvoran učinak na zdravlje kostiju. 

12.08.2015. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh