« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Čudesna maska protiv akni i prištića

Zaboravite na skupe kreme, tonike i ostale čudotvorne proizvode iz drogerija koji su skupi do bola, napravite ovu masku i riješit ćete problem

Kako se riješiti akni i prištića
Kako se riješiti akni i prištića (Shutterstock)
Više o

akne

,

maska za lice

,

bjelanjak

,

prištići

,

ulje čajevca

,

prirodne maske

,

čajevac

,

gustin

Lijek protiv akni i prištića ne mora biti skupa krema koju reklamiraju kao čudotvornu, u najvećem će broju slučajeva biti dovoljno napraviti domaću masku i stavljati je mjesec dana svaki treći dan.

Glavni sastojak ove čudesne prirodne maske je ulje čajevca, jedan od najmoćnijih biljnih antiseptika. Može se kupiti u svakoj biljnoj ljekarni, a uz njega vam treba još bjelanjak od jajeta i gustin.

Sastojci:

- 1 bjelanjak
- par kapi eteričnog ulja čajevca
- gustin

Priprema:

Napravite snijeg od jednog bjelanjka, ukapajte 3-4 kapi ulja od čajevca i polako miješajući dodajte gustin kako biste dobili smjesu koja najviše liči na gusti jogurt. Od ove količine treba vam ispasti do dvije jušne žlice smjese.

Masku nanosite na očišćenu kožu lica na mjestima gdje vam je koža problematična, a izbjegavajte nanošenje oko očiju i usta. 

Držite na licu sve dok se potpuno ne osuši, što će trajati dvadesetak minuta, a zatim isperite toplom prokuhanom vodom. Nakon skidanja maske lice još jednom očistite tonikom ili losionom i nanesite kremu koju inače koristite.

Masku je najbolje nanijeti navečer prije spavanja. Nakon mjesec dana vaše će lice izgledati potpuno drugačije, čisto od akni i prištića i sjajne, baršunaste kože. Tretman možete ponavljati svaka 3 mjeseca. 

04.05.2014. 18:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh