« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
ZAPAMTITE

Čudesna kurkuma čuva zdravlje

Kurkuma, tradicionalni indijski začin koji je dio općeprihvaćenog curryja ima toliko blagotvoran učinak na organizam da bi ga trebali konzumirati svakodnevno

Čudesna kurkuma je pravo blago iz prirode
Čudesna kurkuma je pravo blago iz prirode (Wikipedia)
Više o

zdravlje

,

kurkumin

,

kurkuma

,

stanice raka

Kurkuma, zapravo korijen te biljke tradicionalni je indijski začin koji je temelj svakog dobrog curryja i daje mu specifičnu zlatnožutu boju, no osim što ima sjajan okus, ovaj je začin prepun vrlo važnog polifenola kurkumina s mnogim blagotvornim učincima na organizam.

Kurkumin je izuzetno snažan antioksidans s vrlo važnim protuupalnim djelovanjem za koje je dokazano da smanjuje rizik od bolesti jetre koje vode prema cirozi, a osim toga stimulira imunološki sustav na način da drastično smanjuje rizik za pojavu Alzheimerove bolesti.

Razni laboratorijski testovi pokazali su i da je izuzetno učinkovit u uništavanju stanica karcinoma, dovoljno mu je 24 sata da počne djelovati na taj način, pa se provode brojna istraživanja s ciljem razvoja novih tretmana karcinoma. 

Uz to, on na staničnoj razini djeluje kao modulator staničnih pumpi koje izbacuju strane tvari iz stanice, pa je tako vrlo učinkovit u detoksikaciji organizma. 

Za kraj, ovaj čudesni začin odličan je saveznik u prevenciji razvoja dijabetesa tipa 2, pa je krajnje vrijeme da ga uvrstite u svoj svakodnevni jelovnik.

17.02.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh