« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Cuccurin o svojoj kandidaturi za istarskog župana

Ladonja - Savez za još bolju Istru kreće u osvajanje Istre

Plinio Cuccurin
Plinio Cuccurin (Goran Sebelić/CROPIX)
Više o

lokalni izbori

,

Plinio Cuccurin

,

Savez za još bolju Istru

,

Bale

,

Ladonja

,

Istra

Predsjednik udruge "Ladonja-Savez za još bolju Istru", koja okuplja tridesetak nezavisnih lista, Plinio Cuccurin na današnjoj je konferenciji za novinare u Balama nedaleko od Rovinja objavio svoju kandidaturu na predizborima unutar "Ladonje" radi sudjelovanja na idućim lokalnim izborima.

Osim njega do sada su unutar te udruge svoju kandidaturu istaknuli bivši načelnik općine Brtonigla i poduzetnik Tulio Fernetich, bivši gradonačelnik Poreča Josip Maras te predsjednik Odbora za referendum Bruno Poropat.

Kako se danas čulo, predizbori unutar "Ladonje" bit će završeni glasovanjem od 1. do 7. prosinca, a provodit će se preko interneta, po kućama za stare i nemoćne te telefonom. Slijedom toga, do 9. prosinca bit će poznat "Ladonjin" kandidat za istarskog župana.

Ocjene da je riječ isključivo o "igri" budući da će u konačnici gotovo sigurno on biti kandidat za župana, Cuccurin smatra zlonamjernima držeći "kako takve teze plasiraju oni iz autokratskih stranaka".

Dodao je kako se u ovom slučaju radi o demokratskoj proceduri koja omogućava svim zainteresiranima, koji imaju kvalitetan izborni program, da se kandidiraju.

"Udruga 'Ladonja' ne pripada ni jednoj političkoj opciji te neovisno pokreće projekte od koristi za građane cijele Istarske županije. Stoga računamo na glasove dosadašnjih apstinenata na izborima i onih apatičnih zbog nedostatka promjena na poluotoku", kazao je Plinio Cuccurin dodavši kako građani Istre traže promjenu te kako je Istri potrebno unaprjeđenje političkog i gospodarskog stanja.

Upravo iz tog razloga, smatra on, nakon lokalnih izbora Istra bi trebala biti još bolja i uspješnija. Po njegovim riječima sadašnje političke stranke u Istri trebaju podići standarde djelovanja te približiti se građanima i biti transparentnije u donošenju važnih odluka uz konsenzus građana.

Cuccurin je tom prigodom rekao kako ima razloga za optimizam, jer je upravo njegova nezavisna lista dva puta pobijedila u općini Bale te po tom istom načelu, kako je istaknuo, "namjerava krenuti u osvajanje istarskih općina i gradova". (HINA)

03.10.2008. 16:06:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    noemi
    12.10.2008. 22:49
    popušil buš plinio
    mikica
  2. avatar
    noemi
    12.10.2008. 22:52
    zasto bas cuccurin plinio misli da bi bio dobar župan???
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh