« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
HUMANITARNA POMOĆ

Crveni križ dogovara primirje u Siriji

Crveni križ započeo je pregovore o primirju sa sirijskim vlastima i oporbenim borcima kako bi se mogla dostaviti humanitarna pomoć civilima

Fotografija vijesti
Više o

primirje

,

Sirija

,

Crveni križ

,

humanitarna pomoć

,

oružani sukob

Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) pregovara o primirju sa sirijskim vlastima i oporbenim borcima kako bi dostavio pomoć civilima koji su najviše pogođeni sukobima, rekla je ta organizacija u ponedjeljak, javlja Hina.

"ICRC ispituje nekoliko mogućnosti za dostavu žurno potrebne humanitarne pomoći. To uključuje prekid borbi u najpogođenijim područjima kako bi se olakšao brz pristup sirijskog arapskog Crvenog polumjeseca i ICRC-a ljudima kojima je pomoć potrebna", rekla je glasnogovornica ICRC-a Carla Haddad.

Diplomatski izvori su Reutersu rekli da ICRC, jedina međunarodna agencija koja ima humanitarne djelatnike u Siriji, traži dvosatni prekid neprijateljstava u žarištima sukoba, uključujući Homs, gdje su uporišta pobunjenika već tjednima pod vatrom.

Razgovori sa sirijskim vlastima i "svima uključenim u borbe" su povjerljivi, rekla je Haddad ne želeći navesti dodatne pojedinosti.

20.02.2012. 19:38:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh