« Film
objavljeno prije 9 godina
LES MISERABLES

Crowe će glumiti inspektora Javerta u filmskoj verziji "Jadnika"

U filmskoj verziji "Jadnika" Crowe će glumiti inspektora Javerta, vječnoga neprijatelja glavnog junaka Jeana Valjeana kojega će glumiti Hugh Jackman

Fotografija vijesti
Više o

Russel Crowe

,

Hugh Jackman

,

Victor Hugo

U filmskoj adaptaciji istoimenog romana Victora Hugoa iz 1862. godine Australac Russel Crowe bit će suparnik Highu Jackmanu, prenosi Hina.

Kako prenosi magazin Variety, u filmskoj verziji "Jadnika" Crowe će glumiti inspektora Javerta, vječnoga neprijatelja glavnog junaka Jeana Valjeana kojega će glumiti Hugh Jackman.

Roman je 1985. adaptiran kao mjuzikl na londonskom West Endu, a uglazbio ga je francuski skladatelj Claude-Michel Schoenberg, i najduže je igrani mjuzikl u svijetu te treći po redu u povijesti Broadwaya.

Njegova je filmska adaptacija već privukla dosta pozornosti kao Hooperov sljedeći projekt nakon filma "Kraljev govor" koji je ove godine dobio četiri Oscara. Na filmu će surađivati i producent originalnog mjuzikla Cameron Mackintosh, te britanska produkcijska tvrtka Working Title. Za scenariju je zadužen William Nicholson, autor scenarija za film "Zemlja sjena".

12.09.2011. 15:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh