« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
SNJEŽNO NEVRIJEME

Crnoj Gori u pomoć priskaču i NATO snage

Zbog obilnog snijega Crna Gora je potražila međunarodnu pomoć, a na poziv su odgovorile Grčka i Slovenija poslavši vojne trupe specijalizirane za rad u ekstremnim uvjetima

Fotografija vijesti
Više o

Slovenija

,

vojska

,

NATO

,

nevrijeme

,

snijeg

,

Crna Gora

,

Grčka

Vrijeme u Crnoj Gori u utorak je nešto stabilnije pa se očekuje da će komunalne i spasilačke službe očistiti ceste i stići do udaljenih mjesta u kojima je ponestalo hrane i lijekova te poboljšati opskrbu u toj zemlji kojoj pomoć, na njezin poziv, šalje i NATO, javlja Hina.

Snijeg na Žabljaku, po podatcima Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, visok je 208 centimetara, u Kolašinu 192 centimetra, Plavu 161, na Cetinju 141, a u Šavniku 140 centimetara. Na Vučju, skijalištu u blizini Nikšića, snijeg je premašio tri metra.

Raščišćavaju se ceste prema sjeveru, a otvorena je i cesta od Dubrovnika do Herceg-Novog preko Debeloga brijega.

Na poziv crnogorske vlade članicama NATO-saveza za pomoć, u tivatsku zračnu luku sinoć je sletio veći helikopter grčkih oružanih snaga, a tijekom dana u Podgorici se očekuje ista takva letjelica slovenske vojske. S helikopterima stižu i spasilačke ekipe specijalizirane za rad u ekstremnim uvjetima, rekao je čelnik crnogorske misije pri NATO-savezu Vesko Garčević.

14.02.2012. 14:40:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh