« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PODGORICA

Crnogorski premijer optužio Srbiju za miješanje u crnogorsku politiku

Milo Đukanović je na predizbornom skupu poručio da ne vjeruje oporbi, optužujući ju da je sve što je dosad činila - činila da ne bude Crne Gore

Milo Đukanović crnogorski premijer
Milo Đukanović crnogorski premijer (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Srbija

,

Boris Tadić

,

Crna Gora

,

Milo Đukanović

,

Dioki grupa

Ured srbijanskog predsjednika Borisa Tadića opovrgao je u ponedjeljak tvrdnje predsjednika crnogorske vlade Mila Đukanovića da je crnogorska oporba sastavljena u kabinetu jednog Tadićeva savjetnika i da Srbija želi ugroziti samostalnost Crne Gore.

Predsjednik crnogorske vlade i čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović, na predizbornom skupu u Podgorici uoči lokalnih izbora u Crnoj Gori zakazanih za 23. svibnja, optužio je neimenovanog savjetnika u Tadićevu uredu da okuplja oporbu u Crnoj Gori s ciljem da sruši vlast u Podgorici i ugrozi crnogorsku državnu samostalnost.

"To je apsolutna neistina", glasi poruka iz ureda srbijanskog predsjednika što ju prenosi srbijanska agencija Tanjug. Đukanović je na spomenutom skupu poručio da ne vjeruje oporbi, optužujući ju da je sve što je dosad činila - činila da ne bude Crne Gore. "Iako to danas ne kažu, njihov je cilj dovesti do preispitivanja crnogorske neovisnosti", poručio je.

Crnogorski premijer kazao je kako je oporba "i sada, po instrukcijama s beogradske adrese, potpomognuta novcem i jednom marketinškom agencijom, na istom zadatku rušenja Crne Gore" te dodao kako "im to nećemo dopustiti". Đukanovićeve su tvrdnje, osim Tadićeva ureda, opovrgli i njegova Demokratska stranka (DS) i čelnik Socijalističke narodne partije (SNP) Crne Gore Srđan Milić. Milić je radiju Slobodna Europa kazao da "s prijezirom" odbacuje Đukanovićeve navode, dodavši kako je to "već viđen scenarij čovjeka koji odlazi s političke scene".

Glasnogovornica DS-a Jelena Trivan izjavu Đukanovića nazvala je "grubom neistinom i optužbom", dodavši da "Srbija u potpunosti poštuje suverenitet svake države, pa i Crne Gore i ni na koji način se nije mješala, niti će se miješati u unutarnje odnose drugih zemalja". (hina/metro-portal)

17.05.2010. 23:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh