« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ISPUNJENJE UVJETA

Crna Gora javlja da su učinili sve da započnu pregovore s EU-om

"Crna Gora je sve učinila kako bi 9. prosinca dobila datum početka pregovora, ali ako se to ne dogodi, razloge za to treba tražiti unutar EU-a", kazao je Lukšić

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

EU

,

pregovori s EU

,

Crna Gora

,

reforme

Crnogorski premijer Igor Lukšić izjavio je u subotu da je Crna Gora "sve učinila" kako bi dobila datum početka pregovora za ulazak u Europsku uniju (EU), javlja Hina.

"Crna Gora je sve učinila kako bi 9. prosinca dobila datum početka pregovora, ali ako se to ne dogodi, razloge za to treba tražiti unutar EU-a", kazao je Lukšić na sjednici svoje Demokratske partije socijalista (DPS).

"Važnija od dobivanja datuma jest dobivena pozitivna preporuku Europske komisije", ocijenio je Lukšić.

Ta preporuka Europske komisije kosi se sa stanovitom sumnjičavosti Francuske koja smatra da treba pričekati sredinu 2012. kako bi se vratili tom pitanju i da treba povesti računa o "rezultatima provedbe reforma" u Crnoj Gori, piše agencija AFP.

Reforme su prihvaćene prekasno da bi se njihova provedba mogla ozbiljno procijeniti do prosinca, rekao je nedavno jedan francuski diplomat.

Na summitu u prosincu europski čelnici trebaju raspravljati o prijedlogu Komisije da počne pregovore sa Crnom Gorom.

Ta zemlja, koja je lani dobila status kandidatkinje, spremna je početi pregovore, ocijenila je Komisija u prosincu, zahvaljujući njezinim "zadovoljavajućim postignućima" na polju reforma.

03.12.2011. 18:32:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh