« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Rijedak fenomen

Crna Brazilka rodila troje bijele djece

Obitelj ima ukupno petero djece, od kojih je dvoje crno, a tri su albina

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

brazilka

,

albino djeca

,

fenomen

Majka Rosemene Fernandos de Andrade kao i njezin suprug Joao crnoputi su Afro-Brazilci, no ipak, troje od petero njihove djece su albino. Profesor genetike Valdir Balbino tvrdi kako je ovo vrlo rijedak slučaj s obzirom na to da su roditelji i dvoje djece crne puti.

Obitelj inače živi u sirotinjskoj četvrti grada Olinde na sjeveroistoku Brazila, a njihova albino djeca često trpe zadirkivanja od strane vršnjaka u školi.

Ovo stanje pogađa jednu od 17 tisuća osoba, a zapravo je riječ o anomaliji, pri čemu se ne proizvodi dovoljno melanina, pigmenta koji daje boju koži, kosi i očima kako bi se tijelo zaštitilo od sunčevih zraka. Albino osobe često pate od kratkovidnosti i prevelike osjetljivosti na sunce.

Gospođa Fernandos tvrdi da teško izlazi na kraj s velikim računima za lijekove koji su potrebni njezinoj albino djeci. Uz to mora kupovati i skupe kreme za zaštitu od sunca i dodatnu odjeću kako bi se njihova osjetljiva koža zaštitila. ˝Sunce u Brazilu je dosta jako, a najviše se bojim raka kože jer im u tom slučaju ne bi mogla priuštiti adekvatno liječenje˝, objašnjava majka.

02.09.2009. 13:24:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh