« Knjiga
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
NOVOSTI

Colleen Hoover i Verity - novi odmak slavne autorice

Naklada Neptun nedavno nas je oduševila nevjerojatnom uspješnicom Collen Hoover koju je najavila još na prošlogodišnjem Interliberu. Stigla nam je Verity

Verity
Verity (Ključ za knjigu)
Više o

Colleen Hoover

,

Naklada Neptun

,

Verity

Colleen Hoover autorica je opusa koji je već osvojio srca hrvatskih knjigoljupki, no dovoljno je hrabra da zakorači i izvan svoje zone komfora i napiše - Verity.

Evo što o ovom novom hitu kaže poznati blog Ključ za knjigu:

Zakoračivši u neke nove vode, malo dalje od ljubavnih romana, Naklada Neptun nedavno nas je oduševila nevjerojatnom uspješnicom Collen Hoover koju je najavila još na prošlogodišnjem Interliberu. Stigla nam je  Verity. 

Zato, možda i jeste očekivali ovaj roman, ali vjerujte mi, niste očekivali Verity.

Lowen Ashleigh shvaća da joj zvijezde baš nisu naklonjene nakon što nikako ne može ostvariti željenu spisateljsku karijeru. Zato prihvaća posao koji joj nudi Jeremy Crawford, suprug slavne autorice Verity Crawford - da nastavi s pisanjem romana koje je Verity započela.

Nedugo nakon što se useli u njihovu kuću i počne sa svojim istraživanjima, Lowen pronalazi skrivenu autobiografiju koju je napisala Verity, a koja bi na obitelj Crawford mogla ostaviti stravične posljedice - a njoj bi mogla ići u prilog.

No to nije sve, otkrivajući malo po malo tajne poznate autorice, Lowen počinje shvaćati da se u domu Crawfordovih počinju događati vrlo čudne, pa čak i zastrašujuće stvari.

Zbunjena zbog neobičnih zbivanja i novih emocija koje se u njoj rađaju, Lowen će se uplesti u veoma opasnu priču - u priču koja ne jamči da će svi likovi na kraju preživjeti.

S vremena na vrijeme dogodi se da me knjiga ostavi u nekom transu. Kad puno čitamo, čitateljsko iskustvo podsvijesno nas priprema na to da očekujemo neočekivano, znamo prepoznati potencijalni plot twist i, ovisno o tome koliko poznajemo autora, možemo predvidjeti kakva je sudbina pojedinog lika.

Ne i ovaj puta.

A pogotovo ćete se prevariti ako to mislite na temelju činjenice što ste najveći fan nevjerojatne Colleen Hoover. Ako mislite da ju znate. E, ne znate! Hoover ovaj puta predstavlja svoj psihološki triler koji ostavlja bez dana.

S vremena na vrijeme također se dogodi da je pred vama zadatak napisati recenziju, no problem je u tome što bi svaka riječ koju napišete, iz kojeg god smjera i u kojem god pravcu krenuli, previše otkrila.

Zato ću pomno birati riječi kad vam kažem da će vas ovaj roman noćima držati budnima. Colleen je ispričala priču sličnu ničemu dosad, i vjerujte mi, natjerat će vam strah u kosti. Danima poslije, nakon što ovu knjigu spremite na police, u glavi će vam iskakati balončić s pitanjem: „Ali, što je zapravo istina?"

Verity je nevjerojatno kompleksna knjiga. Dok ćete listati njezine stranice, osjećat ćete kao da vam netko skida sloj po sloj kože, ogoljuje vas jednakom žestinom kojom se otkrivaju tajne njezinih likova. Učinit će vas nesigurnima u ono što znate, vidite i čitate.

Radnja romana jednako je opasna kao i njegovi likovi, i djeca i odrasli. Nemojte se opustiti. Ili ono suprotno, opustite se. Dozvolite si da ostanete šokirani.

Colleen se s ovim romanom odmaknula od pisanja o aktualnim društvenim problemima koje obično obrađuje i malo više ušla u psihologiju negativca, što nama čitateljima daje neku novu dimenziju uključivanja u radnju i skakodnevicu likova.

Možda će nekoga sam naslov romana, Verity (istina), potaknuti da posumnjaju kako će se autorica baviti upravo problematikom istine. Nije slučajno da se jedan od glavnih likova upravo tako i zove. Dakako, nije slučajno ni to što sama naslovnica u mračnim zeleno-crnim tonovima, s odrazom dječjih stopala i nekom čudnom mrežom žutih linija, dočarava dojam mistike. Sve je to u službi upozorenja - čitajte samo ako ste spremni noć provesti budni.

Ako ste spemni na avanturu zvanu Verity, čeka vas iznenađenje koje će vas očarati.

Knjigu možete naručiti u webshopu Naklade Neptun.

18.04.2020. 17:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh