« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
MLJAC

Čokolada će vam ubrzati mozak, popijte šalicu!

Jutarnja kava je sjajna stvar, no ako vam tmurno vrijeme jednostavno ne dozvoljava da se probudite, popijte šalicu toplog kakaa

Topla čokolada pokrenut će vam mozak
Topla čokolada pokrenut će vam mozak (Arhiva)
Više o

kakao

,

mozak

,

tamna čokolada

,

topla čokolada

Topla čokolada sigurno će vas zagrijati, no kako bi bilo da je upotrijebite umjesto jutarnje kave za pokretanje mozga? Ideja će se zacijelo svidjeti ljubiteljima čokolade, a talijanski znanstvenici tvrde da je upravo to najbolji početak dana.

Naime, istraživanje je pokazalo da nam topla čokolada stimulira mozak i da bolje pamtimo kad popijemo toplu čokoladu s velikim udjelom kakaa. 

>> Tamna čokolada je hrana za bogove >>

Što sve možemo naći u čokoladi? Vitamine B1, B2, B5, B6, beta karoten i folnu kiselinu, cink, kalij i željezo, kofein, ugljikohidrate i proteine, kao i masti dijetalna vlakna.

Uz to, istraživanje je pokazalo da 40 grama tamne čokolade dnevno u razdoblju od dva tjedna može smanjiti razinu hormona stresa u organizmu ljudi koji su pod velikim stresom, što je na početku godine vrlo čest slučaj.

>> Tamnom čokoladom protiv stresa >>

Stoga, umjesto da vas loše vrijeme deprimira, napravite toplu čokoladu sa što više kakaa i uživajte - popravit će vam raspoloženje, odagnati stres i upaliti mozak.

21.01.2015. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh