« Biznis
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
WTF?!

CNN dao otkaz necijepljenim djelatnicima

Američki CNN otpustio je troje djelatnika jer su došli u ured, a da nisu bili cijepljeni protiv covida-19, prenose američki mediji, dok je zrakoplovna kompanija United Airlines odlučila da svi njezini djelatnici u SAD-u moraju biti cijepljeni

CNN nije baš normalan..
CNN nije baš normalan.. (Arhiva)
Više o

CNN

,

cijepljenje

,

otkaz

Odluka čelnika CNN-a jedan je od prvih primjera da je neka američka tvrtka otpustila djelatnike zbog kršenja pravila tvrtke o cijepljenju.

Tvrtke u SAD-u smiju po zakonu tražiti od svojih djelatnika da se cijepe.

Mnoge velike tvrtke, uključujući Facebook i Google, kažu da će tražiti od svojih djelatnika da se cijepe kada se vrate u urede.

Direktor CNN-a Jeff Zuckers spomenuo je otkaze u memorandumu u četvrtak, a koji su prenijeli neki američki mediji.

Cijepljenje je obvezno za izvjestitelje s terena, djelatnike koji rade s drugim djelatnicima ili dolaze u ured, navodi se u tom dokumentu.

United Airlines u petak je postao prva američka zrakoplovna kompanija koja traži od svih svojih djelatnika u SAD-u da budu u cijelosti cijepljeni.

Prema američkim medijima to traži i zrakoplovna kompanija Delta, a investicijska banka Goldman Sachs traži od svojih djelatnika da se izjasne jesu li cijepljeni premda cijepljenje nije obvezno, prenosi AP.

Američki predsjednik Joe Biden naredio je da dva milijuna saveznih djelatnika moraju imati potvrde o cijepljenju ili će biti podvrgnuti obveznom testiranju i morati nositi maske.

07.08.2021. 08:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.08.2021. 11:06
    diktatura
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh