« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
UPOZORENJE DRŽAVNE TAJNICE

Clinton opomenula Tadžikistan da ne ograničava vjerske slobode

Hillary Clinton izrazila je zabrinutost i upozorila je Tadžikistan ne suzbija vjerske slobode jer bi to moglo izazvati kontra efekt i ugroziti sigurnost zemlje

Fotografija vijesti
Više o

Hillary Clinton

,

Tadžikistan

,

upozorenje

,

vjerske slobode

Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton upozorila je u subotu Tadžikistan da bi njegovo suzbijanje vjerskih sloboda moglo polučiti neželjeni učinak i povećati naklonost spram radikalnih stajališta koja bi mogla ugroziti stabilnost te zemlje, javlja Hina.

Clinton, koja se susrela s predsjednikom Tadžikistana Imomalijem Rahmanom tijekom obilaska dvije države središnje Azije kojima će zahvaliti na suradnji tijekom rata u susjednom Afganistanu, rekla je da je sloboda izražavanja vjeroispovjesti povezana s budućnošću sigurnosti regije.

"Ne slažem se s ograničavanjima vjerskih sloboda i izrazila sam tu zabrinutost", rekla je Clinton na konferenciji za tisak nakon sastanka s Rahmanom.

Ona je rekla da nastojanja da se regulira iskazivanje vjeroispovjesti "mogu legitimno iskazivanje vjere potisnuti u ilegalnost što bi moglo stvoriti mnogo nemira i nezadovoljstva".

Clinton je Tadžikistan posjetila nakon Afganistana i Pakistana a Uzbekistan bi trebala posjetiti kasnije u subotu i sastati se s predsjednikom Islamom Karimovim.

I Karimov i Rahman ograničili su vjerske slobode u njihovim zemljama koje su pod autoritarnom vlašću od odvajanja od SSSR-a.

22.10.2011. 15:34:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh