« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
novo prijateljstvo

Clinton od Rusije traži da pritisne Iran

Posjet Hillary Clinton Moskvi novi je korak u okviru obnovljenih američko-ruskih odnosa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Hillary Clinton

,

Sergej Lavrov

,

Dmitri Medvedev

,

iranski nuklearni program

,

START

,

pritisak na Iran

Američka državna tajnica Hillary Clinton doputovala je u Moskvu gdje će u razgovorima s najvišim ruskim dužnosnicima zatražiti potporu za pritisak na Iran kako bi u cijelosti otkrio svoj nuklearni program, a teme razgovora su i stanje u Afganistanu i Sjevernoj Koreji te smanjenje strateškog nuklearnog naoružanja.

Boravak u Moskvi državna tajnica započela je sastankom s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom, a kasnije tijekom dana sastat će se s predsjednikom Dimitrijem Medvedevom.

Prema najavama dviju strana, posjet američke državne tajnice novi je korak u okviru obnovljenog rusko-američkog partnerstva.

Clinton će s ruskim dužnosnicima razmotriti dosadašnji napredak i daljnje korake u pregovorima o novom sporazumu koji treba zamijeniti sporazum o smanjenju strateškog naoružanja (START), koji ističe 5. prosinca.

Agencija Reuters prenosi kako je neimenovani dužnosnik State Departmenta rekao da će Clinton od Moskve zatražiti i da se izjasni kakvo bi bilo rusko stajalište ako Washington i saveznici odluče novim sankcijama izvršiti pritisak na Iran. (hina/metro-portal)

13.10.2009. 10:09:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh