« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PLAN POVLAČENJA

Clinton: NATO ostaje u Afganistanu do daljnjega

Hillary Clinton obećala je da NATO snage neće otići iz Afganistana nakon što se međunarodne trupe povuku 2014. godine

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Hillary Clinton

,

NATO

,

Afganistan

,

povlačenje postrojbi

,

Kabul

Američka državna tajnica Hillary Clinton u utorak je obećala da NATO-ove snage neće otići iz Afganistana nakon povlačenja međunarodnih trupa iz te zemlje, krajem 2014, javlja Hina.

"Do kraja 2014. prijenos sigurnosnih ovlasti bit će okončan, a Afganistanci će biti u potpunosti odgovorni za pitanje sigurnosti u svojoj zemlji", rekla je šefica američke diplomacije koja se nalazi u Norfolku u Virginiji, u posjetu zapovjednom centru NATO-a.

Tijekom NATO-ova summita koji će se u svibnju održati u Chicagu, "razgovarat ćemo o odnosima između NATO-a i Afganistana nakon prijenosa sigurnosnih ovlasti", rekla je Clinton, dodavši kako se nada da će pregovori o strateškom partnerstvu između Washingtona i Kabula biti dovršeni i prije sastanka Saveza.

"Ondje će ostati mali broj američkih vojnika, u skladu sa zahtjevom afganistanske vlade. Oni će uvježbavati, savjetovati i pomagati afganistanskim vojnim snagama te pomoći u nastavku borbe protiv terorizma. No ne želimo da američke vojne baze trajno ostanu u Afganistanu", istaknula je Clinton.

04.04.2012. 11:04:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh