« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Članovi sindikata Preporod štrajkaju samo danas

Preporod ne sudjeluje u pregovorima Vlade i sindikata, a izostanak Pregovaračkog odbora u tim razgovorima smatra protuzakonitim.

(Tea Cimaš, CROPIX)
Više o

sindikat Preporod

,

Željko Stipić

,

štrajk javnih službi

,

pregovori Vlada sindikati

,

štrajk učitelja

Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio kako je, prema prvim podacima, u štrajk jutros stupilo 3.407 njihovih članova zaposlenih u 200 osnovnih i srednjih škola.

Predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić napomenuo je da u tih 200, od 315 hrvatskih škola u kojima djeluje njegov sindikat, Preporod ima 6.554 članova, od kojih je 52 posto u štrajku.

Zaposleni u školama su nezadovoljni i frustrirani, a Vlada je naše članstvo svojim potezima usmjeravala prema stupanju u štrajk, rekao je Stipić dodajući kako se ipak puno toga propustilo učiniti da pritisak na Vladu bude još snažniji.

Pregovore Vlade i osam sindikata javnih službi koji su upravo u tijeku, a kojima se nastoji postići sporazum o plaćama 180.000 zaposlenih u javnim službama, što je i uvjet tih sindikata za prekid štrajka Stipić je nazvao protuzakonitim jer, kako je kazao, Vlada pregovara sa sindikatima, bez Pregovaračkog odbora.

Na Markovom trgu pregovaraju sindikati sa 1.200 i 1.300 članova, dok je Preporod koji ima 9.000 članova iz tih pregovora isključen, naglasio je Stipić dodajući kako zbog svega toga ne isključuju niti sudski epilog te priče.

Stipić je također najavio da članovi njegovog sindikata štrajkaju samo danas te da, bez obzira na ishod današnjih pregovora sindikata i Vlade, sutra više u njemu ne sudjeluju.

Naglasio je i kako svoje članove neće pozvati na veliki prosvjed kojeg u subotu 16. svibnja organizira osam sindikata, jer kako kaže nisu službeno pozvani da sudjeluju u njemu. (hina/metro-portal)

13.05.2009. 13:04:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh