« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
POSVETA KRALJU POPA

Cirque du Soleil napravio spektakl o Jacksonu

Akrobatska kompanija Cirque du Soleil izvela je premijeru spektakla "The Immortal World Tour" kao posvetu životu i dijelu Michaela Jacksona

Fotografija vijesti
Više o

Michael Jackson

,

kralj popa

,

Cirque du Soleil

,

spektakl

Imaginarni i glazbeni svijet Michaela Jacksona oživljen je u nedjelju navečer u Montrealu na svjetskoj premijeri spektakla "The Immortal World Tour" koji je osmislila akrobatska kompanija Cirque du Soleil kao posvetu kralju popa.

Dinamična režija osmišljena do u milimetar u ritmu glavnih Jacksonovih uspješnica uz specijalne efekte, dimne zavjese i vatromet, te uz brojne simultane video-spotove obogaćena je akrobatskim točkama izravno inspiriranima stilom pokojnog pjevača.

Među više tisuća obožavatelja, od kojih su mnogi došli iz anglofonih dijelova Kanade te iz SAD-a, mnogi su zaplakali dirnuti sjećanjem na Jacksona, piše AFP.

Majka Michaela Jacksona, njegovo troje djece i troje braće prisustvovali su premijeri.

Predstava u režiji Jamieja Kinga, bliskog suradnika Madonne, koštala je 60 milijuna dolara. Pripremila ga je brojna autorsko-koreografska ekipa. Nakon duge turneje po Kanadi i SAD-u, 'show' bi trebao biti predstavljen 2013. u Europi i ostatku svijeta.

03.10.2011. 11:07:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh