« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
BiH - Portugal

Ćiro najavljuje pobjedu u Zenici

POGLEDAJTE VIDEO - Reprezentativci BiH vjeruju da im je sreća u Portugalu okrenula leđa i najavljuju pobjedu u uzvratu

(Sandra Simunovic / CROPIX )
Više o

SP 2010.

,

reprezentacija BiH

,

Miroslav Blažević

,

portugal BiH

Minimalni poraz izabrane nogometne vrste Bosne i Hercegovine od Portugala u Lisabonu (0:1) u prvoj utakmici doigravanja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2010. godine potaknuo je nade kako bi izabranici Miroslava Blaževića ipak mogli otići u Južnu Afriku a sam izbornik je izjavio kako je uvjeren da će se to doista i dogoditi.

"Vidimo se u Zenici" i "Sreća okrenula leđa", naslovi su kojima sarajevsko "Oslobođenje" i "Dnevni avaz" u nedjelju na prvim stranicama izvješćuju o utakmici odigranoj u Lisabonu i koja se širom BiH pratila na brojnim otvorebim prostorima i gradskim trgovima.

Oba sarajevska lista konstatiraju kako nogometaši BiH naprosto nisu imali dovoljno sreće te su propustili nekoliko izglednih prilika za barem jedan zgoditak koji bi donio ogromnu prednost u uzvratnom susretu što će se igrati u Zenici 18. studenog.

"Ćirinim izabranicima treba čestitati na izuzetnoj borbi. Ostavili su srce na terenu i izborili povoljan rezultat", cijeni "Oslobođenje".

Nad propopuštenim prilikama žali "Avaz" koji neiskorištene prilike naziva "pravom nesrećom". Taj list međutim u izvješću iz Lisabona, vjerojatno po prvi puta otkako je Blažević preuzeo vođenje bosanskohercegovačke izabrane momčadi, kritizira Ćiru i to zbog izmjena igraća koje je navodno prekasno napravio.

"Moralo se ranije reagirati", sugerira list zaključujući kako se u Zenici mora nastupiti hrabrije i odlučnije, tim prije što je jasno kako i u igri Portugala ima "rupa" koje se mogu iskoristiti.

Sam Blažević je pak u prvom susretu s novinarima iz BiH nakon utakmice u Lisabonu koji su ga dočekali "narogušeno", samouvjereno izjavio da BiH ide u Južnu Afriku. "Teško je bilo što prognozirati, naročito u nogometu, no mi u Zenici prolazimo", izjavio je Blažević razoružavši odmah potencijalne kritičare.

Priznao je ipak kako je vjerojatno trebalo ranije tijekom drugog poluvremena uvesti nove igrače i pojačati napad. Potvrdio je time kako ni sam nije zadovoljan onim što je momčad BiH pokazala u Lisabonu te najavio kako će se u Zenici igrati potpuno drugačije.

"To se zove strategija koja će efekt imati samo ako ostane iznenađenje", bio je zagonetan Blažević uoči zeničkog uzvrata. (hina/metro-portal)

15.11.2009. 11:57:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh