« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Lude cipele svjetskih zvijezda na aukciji

Filmske zvijezde, sportaši, TV voditelji - donirali svoje cipele za dobrotvorne svrhe

Cipele koje je Elton John nosio na turneji 1975.
Cipele koje je Elton John nosio na turneji 1975. (OneStepBeyond)
Više o

aukcija

,

Ewan McGregor

,

dobrotvorne akcije

,

Elton John

,

Daniel Radcliffe

,

Emma Thompson

Holivudski glumac Robin Williams, filmski Harry Potter Daniel Radcliffe i pjevač Elton John među onima koji su dali svoje cipele. 

19 pari cipela slavnih sudionika aukcije bit će ponuđeno na eBayu, a novac će se uputiti za istraživanje raka, organizaciju Cash for Kids, organizaciji No More Landmines (koja djeluje i u Hrvatskoj) i dobrotvornoj zakladi Angus Collegea. 

   
 Robin Williams potpisao je tenisice
 
  
 Ewan McGregor
 
  
 Daniel Radcliffe
 
  
 Stephen Fry - čupava čudovišta
 
  
 Jimmy Choo sandale Emme Thompson
 

Nadmetanje za papuče, tenisice i štikle završit će 19 listopada.

Cipele su skupili djelatnici Angus Collegea koji su prošle godine također imali akciju sa cipelama (možda netko ima fetiš na cipele?) poredavši niz od pet kilometara cipela, što se smatra najduljim nizom cipela ikad zabilježenim.

Više od 20.000 pari cipela poslano je u dobrotvorne ustanove u Africi i Aziji.

Prema riječima organizatorice kampanje OneStepBeyond Kay Gilmour, prve su cipele dobili od Sir Eltona Johna, koji im je poklonio jedan par iz svoje bogate kolekcije egzotičnih cipela za koncerte iz 1975.

Sir Elton John poznat je upravo po cipelama i naočalama sumanutog dizajna kojima je privlačio pažnju publike tijekom 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća.Cipele su, naravno, sjajne i organizatori se nadaju na njima prilično zaraditi.

Uz Eltona Johna, akciji su se odazvali i sportaši poput najboljeg britanskog (zapravo škotskog) tenisača Andyja Murraya, a svoje je kopačke poklonio poznati škotski nogometaš Barry Ferguson.

Jedan od najluđih parova na aukciji su čupave kućne šlape glumca Stephena Frya, poznatog kod nas po serijalima "Crna guja" gdje je glumio Melchetta, "Jeeves and Wooster" i PR gurua iz "Absolute power". 

 

Na aukciju su stigle i cipele iz Sjedinjenih Američkih Država. Britanski pop-superstar Robin Williams je iz svog američkog doma poslao par ručno rađenih zlatnih tenisica s potpisom.

Aukciji se pridružila i Emma Thompson parom prekrasnih cipela poznatog dizajnera Jimmy Chooa, koje je nosila u reklamnoj kampanji za svoj zadnji filmski hit "Nanny McPhee".

Britanska komičarka Jo Brand donirala je svoje, kako je sama rekla, smrdljive šlape za plažu, popularne plimsollice.

Daniel Radcliffe poklonio je par školskih cipela iz serijala "Harry Potter", a još jedan zabavljač, Graham Norton poklonio je par Versaceovih cipela.

Aukcije na e-Bayu u dobrotvorne svrhe postale su u zadnje vrijeme jedan od najomiljenijih načina promocije dobrotvornih ustanova, a taj kanal promocije sve više se sviđa i osobama iz svijeta showbiza.

Vlastitu aukciju ima i bivša supruga Paula McCartneya, Britancima omražena Heather Mills koja se bori protiv mina.

Velik odaziv škotskih i britanskih poznatih faca s naslovnica vjerojatno će ovoj aukciji donijeti toliko potreban publicitet, jer praktički nema važnijeg internet portala koji nije najavio događaj.

Apsolutno sve stranice koje se bave showbizom imaju barem kratku najavu, dok su blogovi obožavatelja slavnih donatora također raširili vijest, tako da se organizator s pravom nadaju priličnom odazivu na aukciju i postizanju najvećih mogućih cijena za ponuđene cipele.

07.10.2008. 23:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh