« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
city break

London: Užitak na Covent Gardenu

Fotografija vijesti
Više o

putovanje u london

,

London City Break

Hit hotel: Dizajnerski, privatni boutique hotel One Aldwych, inače dobitnik Conde Nasteove nagrade za najbolji britanski boutique hotel, jedan je od najuzbudljivijih modernih hotela u Londonu. Smješten je usred Covent Gardena, i od njega se može elegantno odšetati do glavnih kazališta, muzeja i turističkih gradskih atrakcija. Izgražen je još davne 1907. godine, i smatra se jednom od najvažnijih edvardijanskih zgrada u Londonu, te je čak službeno zaštićen od gradske uprave. Njegova raskošna arhitektura u savršenoj je ravnoteži s modernim interijerom u kojem je privatna kolekcija umjetnina suvremenih slika i skulptura. Odsjesti u jednoj od njegovih 105 luksuznih suitova, koji je svaki umjetnički koncipiran s originalima, način je za savršeno razmaziti se.

Beauty must: London je čuven kao izvorište vrhunskih frizera te trendova češljanja, pa se sjajno uloženim vremenom smatra posjet jednom od njegovih prestižnih salona. Jedan od takvih je i Essensuals Hairdressing (34 Southampton Street) u kojem šiša Toni&Guy ekipa, po razumnim cijenama, a salon vodi Sacha Masolo-Tarbuck koji je dva puta nominiran za nagradu najboljeg britanskog frizera (www.essensuals.co.uk).

Najluđi restoran: Axis Restaurant nudi europsku kuhinju s odmakom, dok u Indigo restoranu mogu uživati svi ljubitelji makrobiotike te specijaliteta napravljenih od organski uzgojene hrane. Glavni hit u gradu je nova pizzeria Fire&Stone (31/32 Maiden Lane) koja na svoje dvije etaže nudi više od 250 različitih pizza. Popularan je i snack bar Kafeneo (12-14 Tavistock Street) koji nudi sendviče i paste te deserte inspirirane grčkom kuhinjom.

Super shopping: Naravno, čuveni Covent Garden: vrhunski kvart za zabavu i shopping u Londonu. Pun ekscentričnih restorana i salona s vrhunskim dizajnerskim brendovima, omiljena je meka globtrottera. Najzabavnije sitnice i poklone na Covent Gardenu možete kupiti u Astrology Shopu (78 Neal Street), dok je jedna od najopremljenijih knjižara, s uvijek sjajnim popustima, Banana Book Shop (10 The Piazza). Sjajne modne detalje i nakit naći ćete u Claires Accessories (120 Long Acre), a najluđe okvire za naočale u David Clulow Shopu (6 Neal Street). Nezaobilazan je legendarni Harrods (87-135 Brompton Road, Knightsbridge), koji na svojih sedam etaža nudi sve što fantazija najmaštovitijih ljubitelja mode može poželjeti.

Party time: Raznoliku zabavu nudi Gardening Club (6/7 Piazza) u kojem se, uz ritam soula i funka, služe snackovi internacionalne kuhinje. Dress code je smart casual, a zabava traje do četiri ujutro. Popularan je i Sway Bar (61/65 Great Queen Street), koji nudi nešto za svakoga: sastoji se od kluba, glavnog bara te odvojenog restorana, a svaki je interijer pomno dizajniran (Suede Room sa sofama i visokim foteljama, Velvet Room u modernom sportskom stilu). U njemu redovito gostuju najbolji svjetski DJ-i, a omiljena pića su kokteli (cca 6 funti) te probrana francuska vina.

Coolturno: Uživat ćete u postavu Theatre Museum (Russell Street), gdje je ulaz slobodan te možete razgledati eksponate i demonstracije  koje otkrivaju sve tajne „dasaka koje život znače", od kazališne šminke i kostima do glume. Ne propustite se uputiti niti na turu kroz Royal Opera House (ulaznica je 9 funti), gdje će vas backstage tura uvesti u tajni svijet života jedno od najpoznatijih internacionalnih umjetničkih kuća.

City break putovanja sve su traženiji način upoznavanja gradova. Iako ih neki odabiru kako bi se prvi put susreli s metropolom o kojoj maštaju, mnogi ih često posjećuju konceptualno, odnosno otkrivaju ih u fazama, sukladno svojim trenutnim interesima. Uslijed toga je Generalturist kreirao taylor-made princip, prema kojemu kreira individualne putne itinerere, dizajnirane u skladu s osobnim preferencijama putnika. U slučaju city-break putovanja, posebne želje putnika se najviše odnose na odsjedanje u dizajniranim boutique hotelima ili posebnim luksuznim hotelima. Traže se često preporuke za shopping, te provođenje vremena na destinaciji. Fiksne cijene za takve aranžmane nema - odnosno svaka cijena je individualna - budući da iznos ovisi o hotelu, avionima (terminu i kompaniji letenja, te mjestu u avionu), kao i popratnom programu. Zbog toga sve taylor-made aranžmane u Generalturistu rade osobni agenti, koje se može kontaktirati putem e-maila info@generalturist.com ili preko besplatnog telefona 0800-55-77. Najpopularnije destinacije za city break ove sezone su europski gradovi (London, Pariz, Rim, Amsterdam, Barcelona), s ozbirom na blizinu, a od daljih Dubai, do kojeg se također kratko leti.

29.09.2008. 14:44:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh