« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
CAP no. XII

Cro-a-Porter završio u stilu devedesetih

Modni dvojac ELFS iz naftalina izvukli su tada megapopularnu Kasandru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zvonimir Krstulović)
Više o

Cro à Porter

Dvanaesti po redu Cro a Porter završio je, a to je izgleda već tradicija, spektaklom modnog dvojca ELFS. Razigrani dizajneri zavirili su u modne devedesete i iz «naftalina» izvukli tada hiper-popularnu dance ikonu usnatu Kasandru te su u sebi svojstvenom stilu prezentirali vlastite razvedrilne kreacije.

Posljednjeg dana Cro a Portera veći dio revija prikazan je dvaput jer se u Paviljonu 2 Zagrebačkog velesajma natiskalo mnoštvo gladnih modnih noviteta renomiranih domaćih dizajnera koji su se čvrsto držali za svoju modnu sjedalicu na tribinama. Kako se gledatelji nisu dali odlijepiti od tribina - revije su ponovljene pa su valjda tako svi došli na svoje.

Zanimljivost ovosezonskog Cro a Portera je i to da su manekenke koračale po betonu paviljona, a ne, kako je to uobičajeno, po modnoj pisti. Ako je netko u početku pomišljao da će takav koncept biti hendikep - vrlo se brzo uvjerio da je on ipak prednost.

Beton je u ovosezonskoj vizualizaciji priredbe na velikom pozadinskom ekranu samo još više naglasio urbanitet manifestacije i, možda nenemjerno, podsjetio da se moda na kraju krajeva mora pronositi ulicama. Manekenke su bile dodatno oduševljene jer nisu proklizavale na skliskoj podlozi kakve piste jesu.

Iako je ovosezonski Cro a Porter počeo pomalo samozatajno - Viktor Drago i ekipa, na kraju krajeva mogu zaključiti da su opet napravili dobar (modni) posao.

Modni stručnjaci su o revijama već izrekli svoje, poznati su iskoristili trenutke da pokažu svoje krpice i, dakako, da daju izjave na teme od postanka svijeta do malih osobnih katastrofa, a mi vam u našim galerijama podastiremo prizore s manifestacije, odnosno kreacije dizajnera, na uvid vašem oku i vašim osobnim stavovima.  

Metro portal popratio je CAP bogatim izborom galerija najistaknutijih kreatora koje je snimilo iskusno oko Zvonimira Krstulovića. (metro-portal)

12.10.2008. 23:21:13
    

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh