« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
NAJAVE

Cinkuši - 20 godina na sceni, 11. svibnja u Tvornici kulture

Cinkuši vode tamo gdje drugi bendovi ne mogu odvesti. Gdje znoj natapa košulje, gdje bubanj izuva iz šlapa,a bas iz čizmi, gdje mandolina veze potkošulju, a violina plete pulover...

Sjajni Cinkuši u Tvornici
Sjajni Cinkuši u Tvornici (Promo)
Više o

Tvornica kulture

,

ulaznice

,

koncert

,

Cinkuši

Unikatna glazbena družina, grupa Cinkuši, stiže u Tvornicu kulture 11. svibnja ove godine. Baštinici glazbe podneblja čiji zrak udišu punim plućima izvrstan su primjer «prevođenja» tradicionalnih pjesama u eksplozivne dijelove punka, freak-folka, briljantnih balada ili suptilnih kombinacija valcera i kabareta s primjesama neo-folk undergrounda. Potpuno su otvoreni za mnoge metamorfoze rocka, psihodelije, jazza, a šuljaju se čak i do skuta ekspresivne komorne glazbe.

Izdali su 4 samostalna albuma; Zeleni kader (1999), Domesticus Vulgaris (2005), Špiritus Sanctus (2009), Krava na orehu (2017), te jedan live CD/DVD Uživancija! (2011). Uvršteni su na prestižne strane i domaće kompilacije. Od samog početka teže multimedijalnosti, autori su glazbe za kazališne predstave Dražena Ferenčine Pred smrt, Renea Medvešeka Čovjek koji je spasio Europu. Sudjelovali u Hamletu u režiji Zlatka Viteza. Sa plesnim ansamblom Liberdance ostvarili su uspješnu suradnju napisavši glazbu za plesne predstave Domesticus Vulgaris ili Jednostavno domaće i Etnounlimited ili suze i krv. Potpisuju glazbu za animirane filmove Ciganjska i Silencijum. Nagrađeni su Porinom za album "Špiritus Sanctus", a na 13. Danima Hrvatskog filma dodijeljena im je nagrada za najbolju autorsku glazbu. O glazbenoj družini Cinkuši u produkciji Hrvatske televizije snimljen je dokumentarni film The Cinkuši u režiji Ljiljane Šišmanović.

Cinkuši vode tamo gdje drugi bendovi ne mogu odvesti. Gdje znoj natapa košulje, gdje bubanj izuva iz šlapa,a bas iz čizmi, gdje mandolina veze potkošulju, a violina plete pulover, tamo gdje se odjeven čovjek osjeća golim i zadovoljnim, a onaj gol ugodno odjevenim, tamo gdje truba dodaje kraj, a usna harmonika početak, tamo gdje gitara para i šije, gdje glasovi reže i poju, gdje se dan utapa u noć, a svaka pjesma kao da je prva, posljednja i jedina. Četiri nježne i bijesne albumske životinje tako vrludaju eterom i svijetom zanoseći svakoga tko zanos želi osjetiti, plesati, pjevati i osjećati se dobro.

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti po cijeni od 40 kuna, dok će na dan svirke upad biti 60 kuna. Karte možete nabaviti u sustavu Entrio.

Piše: Đurđica Sarjanović
31.01.2018. 11:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh